KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

K.O. – Jobbik VS LMP „Versenyezzen velük a Csányi!”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szorítóban Magyar Zoltán a Jobbik, és Sallai R. Benedek az LMP országgyűlési képviselője. Középpontban a földkérdés!

N1Tv

Ez is érdekelheti:  Társadalmi és politikai demencia a kegyelmi ügyben…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “K.O. – Jobbik VS LMP „Versenyezzen velük a Csányi!”

  1. Én is elvégeztem a gazdaképzőt idén, mert már annyira kevés terményt adtak, hogy a baromfinak nem volt elég. A családban összesen van ~11 ha termőföld. Vettem egy 35 éves MTZ-t (+ néhány felszerelést, amit még bővítenem kell) és magam fogom művelni a földjeinket. Az, hogy mi a kis családi gazdaság, kicsit más nézeten vagyok, mint az „urak”. A 150 ha az 1,5 négyzet kilométer. 2 ha-on egy család a tejtől a baromfin keresztül a disznóig önellátó tud lenni. Sőt. Ha van családonként 5 ha föld, akkor a 150 ha összesen 30 családnak biztosít megélhetést és 60 másikat lát el terménnyel. Nagyüzemi módszerekkel (mert a 150 ha, az nagyüzem) pedig jó ha 10-nek, ebből 1-2 családnak vastagon, a többinek meg éppen csak.
    A ’60-as években a tanyához szükséges termőföld méretét 6000 nm-ben, 0,6 ha-ban határozta meg. Azért ennyiben, mert ezen a területen tudta megtermelni egy család a megélhetését jelentő terményeket. Ma az egy család megélhetését biztosító földterület méretét 20 ha-ban határozták meg. (olvastam az országos főépítész vitaindító tanulmányát) Ebből az következik, hogy a „modern” termeléssel egységnyi területen a ’60-as évekhez képest 1/33 arányú jövedelmet vagyunk képesek előállítani. Tök modern. Olyan, mintha az 3GHz-s processzor a fejlesztésnek köszönhetően szédítő 100MHz -es sebességre sikerült volna „feltornázni”. Csupa fejlődés.
    Szóval a gazdaképző tananyagban benne van, hogy „igyekezzünk minél nagyobbak lenni, hogy lobbizni tudjunk a politikusoknál, hogy nekünk megfelelő törvényeket hozzanak”. Tehát a zsebbe csúsztatni való fekete zsebpénzért igyekeznek a minél nagyobb nagybirtokra törekedni a politikus urak. Nem mellesleg a 150 ha nem művelhető meg hatalmas gépek és vastagon alkalmazott vegyszerek nélkül, de nem baj, mert ha betegek lesznek az emberek, akkor a gyógyszer iparon keresztül GDP növelő hatása is van a dolognak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük