KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jogvédő harc a kisemmizett kajászói gazdákért – nem adjuk fel ! – videós tudósításokkal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gaudi Nagy Tamás2014. május 23-án a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletével sajnálatos módon helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi elsőfokú ítéletét, elutasítva ezáltal az Összefogás a magyar földért és vidékért Egyesület keresetét, amellyel a földvédő civil szervezet kisemmizett kajászói gazdák érdekében fellépve érvényteleníteni kívánta egy kápolnásnyéki kőművesnek a Nemzeti Földalapkezelő  Szervezettel kötött jogszabályba ütköző földhaszonbérleti szerződését.

Két rövid (5 perces) mozgóképes (Hír24 és Tárczy István-SODI) és szöveges tudósítást (feol.hu) adok közre a tárgyalásról, érdemes azokat megtekinteni és minél szélesebb körben terjeszteni, kérek erre minden jóérzésű embert.

Bár a perben a botrányos földpályázatokért felelős állami szerv sem vitatta, hogy a szerződés érvénytelen, mivel a juttatásban részesült álgazda ezáltal átlépte a földbirtoklás törvényes maximumát, mégsem a szerződés felbontása és tisztességtelen pályázó kizárása mellett döntött, hanem ketté bontották a helyi gazdák elől elorzott földet és új szerződést kötöttek, a perben pedig körömszakadtáig védi ezt a törvénytelen szerződést, sőt a tárgyaláson kiderült az ügyészségnél a gazdákat és földet védő felperesi civil szervezet ellen törvényességi eljárást kezdeményeztek.

Hiába érveltem hosszan a felperesi egyesület jogi képviselőjeként arról, hogy a Ptk. 324. § (1) bekezdése szerint bárki hivatkozhat határidő nélkül egy szerződés érvénytelenségére, és a felperesi egyesület saját tagjai a kárvallott gazdák, akik az egyesület földközösségi projektjét szerették volna megvalósítani a kiváló minőségű helyi termőföldön történő gazdálkodással, mégis a Törvényszék szerint nincs jogi érdekeltsége a földvédő civil szervezetnek, ezért nem perelhet.

[youtube=http://youtu.be/KlXfAydsgFg]

Nem is a földalapkezelőt, hanem az államot kellene perelni áll az elsőfokú ítéletben, szintén tévesen. Ráadásul horribilis, az elsőfokú döntéshez képest 3,5-szer nagyobb, példátlanul magas, összesen 650 ezer forint összegű perköltséget szabott ki a gazdaérdekvédő egyesületre. Természetesen nem adjuk fel: felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához fordulunk, ennek eredménytelensége esetén, pedig a kárvallott gazdák egyike indít felperesként érvénytelenségi pert a törvényesség helyreállítása érdekében. Megtisztelő és szép szakmai feladat jogászként a jog eszközeivel is küzdeni a magyar gazdákért. A tegnapi földvédő tüntetés során pedig ismét egyértelművé tettük: a magyar föld a magyar gazdáké és ezért végsőkig folytatjuk a küzdelmet.

Ez is érdekelheti:  Stoltenberg (is) nagyon akarja a harmadik világháborút

Budapest, 2014. május 27.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő

www.gaudinagytamas.hu

[youtube=http://youtu.be/ggZVyzZMpSw]

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Jogvédő harc a kisemmizett kajászói gazdákért – nem adjuk fel ! – videós tudósításokkal

 1. Gyerekek, homályosítsatok fel kérlek! Az orbán azt mondja, megvédi a magyar földet, aztán hoz egy földtörvényt ami önmagában magyarnak tekinti egész ejrópát. Ezt addig tekergeti, míg a világ 2/3-a magyarnak számít a törvény szerint. Azután újra elkezdi kiabálni, hogy megvédi a magyar földet. Vona Gábor is azt mondja számtalanszor, hogy meg akarja védeni a magyar földet. Azután Gaudi-Nagy Tamás is kiáll, hogy megvédi a magyar földet. Szemmel láthatóan ugyan azt akarják, aztán Gaudi-Nagy Tamástól mindketten elhatárolódnak és orbán és Vona külön is elhatárolódnak egymástól. Az én képességeimmel lenne a gond, vagy másnak is furcsa, hogy legalább a Jobbik és Gaudi miért nem vetik egymásnak a vállukat?

  1. Hát akkor homályosítalak. Orbánt nem kell sokat magyarázni, a Wikileaks anyagában megmondta: „Ne arra figyeljetek, amit mondok, hanem arra, amit teszek!” És hogy mit tesz, ezeken az oldalakon sokan érzékletesen már elmagyarázták. A választás utáni nagy feladata küzdeni a „szélsőségesek” ellen.
   Gaudi szervez, mozgolódik, tüsténkedik. Elemezni kéne, a cél érdekében az-e a legjobb, amit csinál. A Pásztor ügyben ő volt a felbíztató és végül másokat állítottak elő vagy csuktak le. Világosan tudja, hol a törvényesség határa. Kérdés, ha embereket vezet, szabad-e a törvényesség átlépésére bíztatni neki másokat. Ha következmények nélkül mégis ilyet tesz, akkor ennek nyilván valamilyen oka van.
   Vonáék óvatosak. Joggal, hiszen ha bármilyen megmozdulásnál a felbíztatott tömeg átlépi a törvényesség határát, akkor ezzel nagy támadási felületet nyújtanak maguk ellen. Számukra nagy probléma, hogy nem kaptak elegendő támogatást a választásokon, pedig valódi erőt csak így lehet felmutatni. Vélhetően vesztes csatába pedig nem szabad tömegeket vezényelni.

   1. Kedves Péter!
    Pontosítsunk. Gaudi-Nagy Tamás senkit nem biztatott semmire. Csak annyit mondott – ami igaz -, hogy Pásztor egy hazaáruló. Ő egy a sok közül. Maradjunk tényszerűek. Senkit nem biztatott Tamás a törvényesség határának átlépésére- Gondoljon bele – már felbujtóként meghurcolták volna. Vagy Ön nem úgy látja, hogy a hatalomnak egyre kellemetlenebb a harcos, igazságot kimondó ügyvéd? Legyen nyugodt, csak azt várják, hogy mikor hibázik.

   2. Kedves Péter!
    Számomra jelenleg Gaudi-Nagy Tamás jelenti a nemzeti ellenállást! Kicsit költői volt a kérdésem. Egy tüntetésen a szónok soha nem szabad, hogy konkrét cselekvésre szólítson fel (vágjátok pofon stb ; persze ez így nem igaz, hiszen ha éppen az a célja a megmozdulásnak, hogy tegyen is valamit és ha eléri a kritikus tömeget a részvétel, akkor hajrá; én magam az első néhány JOBBIK tüntetésen, még Budaházy Györgyért, éreztem úgy párszor, hogy akkor MENJÜNK, szabadítsuk ki). Gaudi nagyon helyesen csak a vélemény nyilvánításra hívta fel a figyelmet. Az már egy másik kérdés, hogy aki nyilvánít, az miként teszi. Idén március 15.-én már nem menünk el a Jobbik megemlékezésére. Tavaly Pörzse Sándor egy londoni fórumon mondta, hogy a Jobbik támogatottsága elérte azt a 20% körüli mértéket amit nem igazán lehet tovább növelni. Ezen a kijelentésen és az itthoni győzelemre hívásokon el kellene gondolkodni.Ez a mostani jobbik már nem megy ki védeni a földet. A parlamentben még mondják a magukét, de abban biztos vagyok, hogy cselekvés nélkül, csak beszéddel az ég-világon semmi nem változik meg. Ma reggel a ma reggel-ben pedig a pribék szinte mosolyogva társalgott Staudt Gáborral. Számomra egyre inkább úgy tűnik, hogy a jelenlegi jobbik nem a legrosszabb, de nincs jobb. Egyelőre!

 2. Kedves Nifadmin és eSzel!
  Köszönöm az igaz megjegyzéseket, Végeredményben úgy látszik, akié a média, az uralkodik a fejeken. Arról győztök meg, Gaudit támogatni kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük