KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Irán megtorlással fenyegeti Izraelt a damaszkuszi főkonzulátusa elleni támadás miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Teherán válaszlépésre figyelmeztette Tel-Avivot a hétfői szíriai légicsapást követően, amelyben legalább heten életüket vesztették.

Nem marad válasz nélkül Izrael támadása Irán damaszkuszi főkonzulátusa ellen – közölte Ebrahim Raisi, az iszlám köztársasági elnök.

„A cionista rezsimnek [Izraelnek] szem előtt kell tartania, hogy ilyen embertelen akciókkal nem tudja elérni sötét céljait, és szembe kell néznie az ellenállási front növekvő erejével, valamint a szabad nemzetek gyűlöletével és a törvénytelenséggel szembeni fellépésével. Ez a becstelen bűncselekmény nem marad válasz nélkül”

– jelentette ki a Tasnim hírügynökség közlése szerint Ebrahim Raisi.

Hétfő este a szíriai védelmi minisztérium tájékoztatott arról, hogy az izraeli légierő csapást mért Irán damaszkuszi főkonzulátusára. Az épületben volt az iszlám köztársaság SAR-nagykövetének, Hoszein Akbarinak a rezidenciája is, aki nem sérült meg a támadás során. A rakétacsapás teljesen megsemmisítette a konzulátus épületét.

Az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC), Irán katonai elitegységének közleménye szerint az izraeli támadásban hét IRGC-tiszt halt meg, köztük két magas rangú tábornok, Mohammad Reza Zahedi, az IRGC szíriai és libanoni Qudsz Erők parancsnoka és helyettese, Mohammad Hadi Hajizadeh dandártábornok.

Izrael támadására reagálva az iráni külügyminisztérium kijelentette, hogy

„fenntartja a jogot” arra, hogy közvetlenül válaszoljon Tel-Aviv légicsapására, és meghatározva azt, hogy miként „büntesse meg az agresszort”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Iráni Forradalmi Gárda / Fotó: AP Photo / Vahid Salemi

 

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor az Európai Parlamentből üzent

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük