KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ingyenes a Barbie film Oroszországban – elkészítették a teljes orosz szinkront

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az idei nyár egyik legnagyobb hollywoodi kasszasikerét, a „Barbie”-t teljes egészében kiszivárogtatták a RuTube nevű orosz YouTube-alternatívára. A filmet hivatalosan nem mutatták be Oroszországban, mivel a nyugati filmstúdiók az ukrajnai konfliktus miatt elhagyták az országot.

A teljes, 1 óra 54 perces filmet 1080p minőségben és teljes orosz szinkronnal feltöltötték a videohoszting oldalra. A kiszivárgás egy nappal a film tervezett nemzetközi digitális megjelenése előtt történt.

A múlt héten több oroszországi mozi is elkezdte vetíteni a film kalózmásolatát, a jegyek ára mindössze 280 rubelbe (kb. 3 dollár) kerülnek. A Baza nevű Telegram-csatorna szerint néhány mozi a „Barbie”-t, valamint Christopher Nolan „Oppenheimer”-jét is vetítette, olyan kódneveken, mint a „Gyors randevúk”, illetve a „Dubak” (extrém hideg).

A múlt hónap végén az orosz kulturális minisztérium közölte, hogy nem rendeli el a ‘Barbie’ és az ‘Oppenheimer’ engedélyeztetését, azzal indokolva, hogy egyik film sem felel meg „az államfő által kitűzött céloknak és célkitűzéseknek, amelyek a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékek megőrzésére és megerősítésére irányulnak”.

A minisztérium megjegyezte, hogy Oroszországban rengeteg jó minőségű hazai film, például a ‘Cseburáska’ című családi vígjáték – egy szovjet korabeli, nagy fülű rajzfilmfigura – is elérhető.

Az orosz film- és televíziós producerek szövetsége (APKiT) szintén ellenezte a két hollywoodi kasszasiker hivatalos engedélyezését, mondván, hogy az Oroszországból kivonuló nyugati filmstúdiókkal összefüggésben az importhelyettesítés szükségessége ösztönözte az orosz filmek és tévésorozatok gyártásának növekedését, és hozzájárult a hazai filmművészet fejlődéséhez.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök májusban az RT-nek adott interjújában azt mondta, hogy ha a nagy hollywoodi stúdiók és más nyugati vállalkozások kivonulnak az orosz piacról, akkor neki nem okozna gondot, ha az oroszok kalózkodnának a nyugati szellemi tulajdonjogokkal.

Medvegyev arra is felszólította az oroszokat, hogy „keressenek rendes kalózokat, és töltsenek le tőlük mindent”, hogy „maximális kárt” okozzanak az Oroszországot elhagyó nyugati cégeknek.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: