KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Identitás és Demokrácia EP-frakció vezetője: a patrióták képviselik az alternatívát Európában

A Patrióták Európáért képviselik a legérdekesebb alternatívát Európában – hangoztatta Marco Zanni, a Liga olasz párt politikusa, az Identitás és Demokrácia (ID) európai parlamenti frakcióvezetője a Corriere della Sera című napilapnak adott interjúban kedden.

Ez is érdekelheti:  Matteo Salvini: "dolgozunk a patrióták európai csoportján"

Marco Zanni hangsúlyozta, hogy a Patrióták Európáért az európai intézményes rendszer iránti „elégedetlenség katalizátora”.

Hozzátette, hogy az Európai Unióban „semmilyen változás nem történik: a választóktól érkezett üzenet ismételten teljesítetlen maradt, és elfogadhatatlan, hogy úgy akarnak többséget kotyvasztani, hogy (a választók véleményét) nem veszik figyelembe”.

Az ID politikusa szerint az Orbán Viktor kezdeményezte pártszövetség, amelynek mostanáig a Fidesz mellett a cseh Elégedetlen Polgárok Frakciója (ANO), az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a portugál Chega a tagja, „az első alapkőnek számít, az első felvett kesztyű kihívásként mindazok számára, akik a status quóval szembeszállnak”‘.

Marco Zanni megjegyezte, hogy a jelenlegi európai status quónak, vagyis az eddig megszokott erőviszonyok fenntartásának hamarosan látszani fognak a korlátai:

„az európai intézmények elveszítik legitimitásukat, mivel vesztesek állították őket fel, és (a vesztesek között) ketten csontjaikat törték”

– utalt a jobboldali politikus a német és francia kormánypárt európai parlamenti (EP-) választási eredményeire.

A Patrióták Európáért kontinuitásban van azzal, amit az Identitás és Demokrácia képviselt az utóbbi években, és a korábbiakkal is, amikor a frakciót a Nemzetek és Szabadságok Európájának (ENF) nevezték, és utóbbinak a francia Marine Le Pen az egyik alapítója volt – mondta Zanni.

Ami az Alternatíva Németországért (AfD) pártot illeti, amely kilépett az ID-ből, Zanni szerint nem fog csatlakozni a patriótákhoz.

A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) esetleges átlépéséről az ECR-ből a patriótákhoz Marco Zanni azt mondta, a PiS jelenleg tárgyalási stratégiát követ, és „magasabb árat diktál” Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek.

Hozzátette, az ID frakcióvezetőjeként tíz éve udvarol a PiS-nek, de egy centimétert sem mozdultak.

„De meglátjuk, a hét tele lesz újdonságokkal” – jelentette ki.

Marco Zanni helytelennek nevezte az Európai Tanács magatartását Olaszország és Giorgia Meloni iránt. Az Olasz Testvérek (FdI) kormánypártot és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsoportot is elnöklő Meloni korábban beszélt arról, hogy az EP-választásokat követő első állam- és kormányfői találkozókra a néppárti és szocialista politikusok kész listákkal érkeztek a csúcsvezetők kinevezéséhez anélkül, hogy a többi tagállammal egyeztettek volna.

Marco Zanni szerint ha „nem így bánnak, kevéssé elegánsan, Melonival, nem erősítették volna meg azt a tengelyt, amellyel hamarosan számolniuk kell majd”.

 

Kiemelt képen: Marco Zanni / Fotó: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük