KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hosszú és nehéz háborúra készül Izrael

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

– Izrael hosszú és nehéz háborúba kezd – mondta az izraeli kormányfő, miután szombaton szabályosan elszabadult a pokol az országában a Hamász támadását követően. Több százan haltak meg Izraelben és Gázában. Az izraeli politikai-biztonsági kabinet szombaton késő este ült össze, hogy meghatározza az ország válaszát a terrorszervezet meglepetésszerű támadására.

A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint a kabinet operatív döntések sorozatát hozta, amelyek célja a Hamász és a Palesztin Hatóság katonai és kormányzati képességeinek megsemmisítése.

Hosszú és nehéz háborúba kezdünk. A háborút a Hamász gyilkos támadása kényszerítette ránk

– idézte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a CNN amerikai hírtelevízió.

A kormányfő a tervekről szólva elmondta, az intézkedések első szakasza a területükre behatoló ellenséges erők többségének megsemmisítésével ér véget. Ezzel egy időben megkezdik a támadásokat is a céljaik eléréséhez.

A közlemény szerint Izrael célja, hogy meggátolja a Hamász azon képességét és vágyát, hogy sok éven át fenyegesse és bántsa Izrael polgárait.

Visszaállítjuk Izrael polgárainak biztonságát, és nyerni fogunk

– tette hozzá Netanjahu.

A kabinet döntései között szerepel egyébként az áram-, üzemanyag- és áruszállítás leállítása. Izrael légicsapásokkal is válaszolt a Hamász támadására – az ottani tisztségviselők szerint több mint 230 gázai halt meg a csapások során.

Az ostromlott Gázai övezetben élő 2,3 millió palesztin rettegésben és sötétségben töltötte az éjszakát, miközben Izrael fokozta a légi támadásokat, és megszakította a part menti enklávé áramellátását – közli az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió.

Óriási robbanások voltak hallhatók. Hírügynökségek szerint Gázában egy ötemeletes épület is hamuvá vált. Fegyveres harcokra is sor került az izraeli védelmi egységek és a terroristák között.

A BBC brit közszolgálati média vasárnap reggeli jelentése szerint az izraeli hadsereg visszaszerezte az ellenőrzést a palesztin fegyveresek által elfoglalt rendőrőrs felett a Gázai övezet határához közel. A Hamász szombaton beszivárgott Sderot városába, és megrohamozta a rendőrséget. Az izraeli rendőrségi akciót követően tíz fegyveres vesztette életét a hadműveletben.

Ez is érdekelheti:  Több mint 860 millió forint ment sms-ekre, adatbázis-építésre, online hirdetésekre a baloldalon

Aggodalomra ad okot viszont az, hogy az izraeli hadsereg szerint a Hamász palesztin fegyveres csoport jelentős számú izraeli civilt és katonát tart túszként. Az elhurcoltak között vannak gyerekek, nők, idősek és fogyatékkal élők. Egyesek életben vannak, néhányuk pedig halottnak tekinthető – mondta Jonathan Conricus alezredes, katonai szóvivő.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Izraeli ellentámadásban rakétacsapást kapott épületek törmeléke közt megy egy palesztin férfi Gáza városában 2023. október 7-én (Fotó: MTI/AP/Fatima Sbair)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük