KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Honvédelmi miniszter: a védelmi ipar fejlesztésének újabb lépése a Satys PSP Hungary megalakítása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a védelmiipar-fejlesztés egyik újabb lépésének nevezte a Satys PSP Hungary Zrt. francia-magyar vegyesvállalat megalakítását csütörtökön Gyulán.

A cég az Airbus Helicopters Hungary felületkezeléssel foglalkozó partnere, a fürdővárosban új gyáregységet is létrehoztak az Airbus-gyár mellett.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról is beszélt, hogy a magyar kormány célja nem pusztán az, hogy a haderő fejlesztése érdekében hadfelszerelési eszközöket vásároljon, de az is, hogy gyártási kapacitást hozzon az országba.

Palkovics László, a vegyesvállalatot magyar részről létrehozó N7 Holding Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a védelmi képességek fejlesztési stratégiájának megfogalmazásakor az egyik pillér a külföldi cégekkel való technológiai partnerségek létrehozása volt. Ezen a téren kiemelkedő a gyulai Airbus gyár létrejötte, ami nagyon rövid idő alatt hozta magával az egyik beszállító cég Magyarországra települését is.

A francia tulajdonú Satys Group harminc éve az Airbus beszállítója, a cég felületkezeléssel foglalkozó partnere. A Satys 17 millió eurót invesztált a gyulai gyárüzem létrehozásába.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: