KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Foreign Policy: Putyin négy jóslata beigazolódott az ukrajnai konfliktusban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek négy fontos dologban igaza volt az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban – írta Stephen M. Walt, a Harvard Egyetem nemzetközi kapcsolatok professzora a Foreign Policy című lapban megjelent cikkében.

Először is a szerző megjegyezte, hogy Moszkva sikeresen győzte le a kollektív Nyugat korlátozó intézkedéseit.

„Putyin azzal a meggyőződéssel ment bele a különleges hadműveletbe, hogy Oroszország képes ellenállni bármilyen szankciónak, amit mi bevezetünk, és eddig igaza volt” – véli Walt.

Másodszor, szerinte Putyin helyesen ítélte meg, hogy az orosz nép megértő lesz a lehetséges költségek miatt, és elfogadja az általa választott irányt.

Harmadszor, az orosz vezető megértette, hogy más államok a saját érdekeiket fogják követni, és nem fogják őt általánosan elítélni a döntései miatt.

„Európa, az Egyesült Államok és néhányan mások élesen és határozottan reagáltak, de a globális dél kulcsfontosságú tagjai és néhány más kiemelkedő ország (például Szaúd-Arábia és Izrael) nem” – írja a professzor.

Negyedszer, és Walt szerint ez a legfontosabb: Putyin helyesen értette meg, hogy Ukrajna sorsa és jövője fontosabb Oroszország számára, mint a Nyugatnak. Ukrajna ugyanis szomszédos ország, míg az amerikaiakat soha nem érdekelte különösebben.

A nyugati hatóságok folyamatosan arról beszélnek, hogy folytatni kell a harcokat Ukrajnában, fokozzák a fegyverszállításokat és kiképzik az ukrán erők harcosait a területükön. De ahogy Putyin többször is hangsúlyozta, nem tudják legyőzni Oroszországot a csatatéren, és az orosz társadalmat sem tudták belülről elpusztítani.

Az államfő szerint az orosz nép egysége és összetartása, harcosaik bátorsága és hősiessége, a védelmi ipar és az egész gazdaság munkája bizalmat ébreszt abban, hogy a győzelem elkerülhetetlen.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin felszólal a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság előzetes sorsolásán a Konstantin-palotában 2015. július 25-én Szentpéterváron, Oroszországban. Dennis Grombkowski/Getty Images 

Ez is érdekelheti:  Német hírszerzés: 2023-ban Ukrajna az ISIS tranzitállomása volt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük