KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Holtan találták az Ukrajnába „disszidált” orosz pilótát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Spanyolországban holtan találták Makszim Kuzminov orosz pilótát, aki 2023 nyarán az orosz hadsereg Mi-8-as helikopterével Ukrajnába dezertált.

Az információt megerősítette az UNIAN-nak az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője, Andrij Juszov. Arra a kérdésre válaszolva, hogy Kuzminovot valóban Spanyolországban megölték-e, csupán annyit közölt:

„Megerősítjük a halál tényét”.

Ugyanakkor Kuzminov halálának körülményeiről nem nyilatkoztak.

Mint ismeretes 2023 augusztusában egy orosz Mi-8-as katonai helikopter szállt le az AFU egyik katonai bázisán Ukrajnában. A GUR (ukrán hírszerzés) akkor azt mondta, hogy ez egy több mint 6 hónapig tartó különleges művelet eredménye volt. Az ukránok Ukrajnába hívták a Mi-8 AMTSH pilótáját. A repülőgép két légibázis között közlekedett, és Szu-27 és Szu-30SM vadászgépek alkatrészeit szállította. A pilótával együtt a fedélzeten volt a személyzet további két tagja is, akik nem tudták, hogy a helikopter valójában hová repül.

Később kiderült, hogy a művelet a „Sinitsa” nevet kapta. Az orosz helikoptert Makszim Kuzminov vezette. Akkor a pilóta úgy nyilatkozott, hogy döntése, hogy Ukrajna oldalára áll, annak köszönhető, hogy teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy mi történik. A döntés 2022 december végén született meg benne.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Maxim Kuzminov orosz Mi-8 pilóta / képernyőkép

 

Ez is érdekelheti:  Tesztelésre Magyarországra érkezik az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Holtan találták az Ukrajnába „disszidált” orosz pilótát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük