KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hivatalos: az oroszok teljesen bevették Bakhmutot

Az orosz csapatok teljesen felszabadították a stratégiai fontosságú donbásszi Artyomovszk (ukrán nevén Bakhmut) várost, amely több hónapon át kimerítő harcok színhelye volt – erősítette meg az orosz védelmi minisztérium vasárnap kora hajnalban.

A műveletet a városban a Wagner magán katonai csoport hajtotta végre a reguláris orosz erők tüzérségi és légi támogatásával – közölte a védelmi minisztérium.

A MOD közleménye órákkal azután érkezett, hogy a Wagner vezetője, Jevgenyij Prigozsin a közösségi médiában bejelentette, hogy harcosai teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták a várost.

Ukrajna tagadta, hogy a város az oroszok kezére került volna. Anna Malyar védelmi miniszterhelyettes azt állította, hogy az Artyomovszk elfoglalásáról szóló nyilatkozatok „elhamarkodottak”.

A konfliktus előtt 72 ezer lakosú sóbányászváros, Artyomovszk hónapok óta véres harcok színtere volt, mivel az orosz erők szinte teljesen bekerítették, és módszeresen kiszorították az ukrán hadsereget a nyugati külvárosokból. A város nagyrészt elpusztult a harcok során.

Prigozsin e hónap elején arra figyelmeztetett, hogy katonái súlyos veszteségeket szenvednek a lőszerhiány miatt. Később azt mondta, hogy az utánpótlás helyzete javult, és hogy a Wagner-csapatok az utolsó ellenállási zónákat is felszámolják.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: Bahmut / Fotó: AP

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük