KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hazudott az ukrán sajtó, a rendőrség cáfol: nem történt incidens a beregsurányi határátkelőnél

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán sajtó szerint a Beregsurány–Asztély határátkelőhelynél egy néptáncegyüttes szeretett volna átkelni, ám vezetőjük szerint a magyar határon akadályba ütköztek, mivel a határőrök durván bántak velük, és felszólították őket, hogy térjenek vissza Ukrajnába. A hírrel kapcsolatban az Index kereste meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik nemrég tájékoztatást adtak a portálnak.

Az elmúlt napokban keringett egy hír az ukrán sajtóban, miszerint magyar határőrök egy gyermekekből álló néptáncegyüttessel durván bántak.  A történtekkel kapcsolatban az Index megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik szerdán válaszoltak a megkeresésre.

Azt írták, hogy a rendőrök a határellenőrzés szabályainak megfelelően ellenőrizték a gépjárművet és az utasokat. Közlésük szerint az ellenőrzés alatt énekelni kezdtek az utasok, de ezt a rendőrök jelzésére ezt befejezték. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerint a néptáncegyüttes beléptetésének nem volt akadálya, „így a rendőrök Magyarország területére beléptették és továbbengedték őket úti céljuknak megfelelően”.

TOVÁBBÁ AZT ÍRTÁK, HOGY A RENDŐRÖK SENKITŐL SEM VETTEK EL MOBILTELEFONT, ÉS A KÍSÉRŐNÉL LÉVŐ ZÁSZLÓRA SEM TETTEK MEGJEGYZÉST, VALAMIT A LŐFEGYVER TŰZKÉSZ ÁLLAPOTBA HELYEZÉSÉRE SEM KERÜLT SOR. 

Hozzátették: mindezt az átkelőhelyen lévő térfigyelő kamerák felvételei is alátámasztják. Megjegyezték azt is, hogy az ellenőrzés tolmács közreműködésével zajlott.

Az ukrán sajtó szerint ugyanakkor a Beregsurány–Asztély határátkelőhelynél szeretett volna Bosznia-Hercegovinába jutni a néptáncegyüttes. Vezetőjük szerint a magyar határon akadályba ütköztek, ugyanis a táskák átkutatása után egy segélycsomagban orvosi érszorítót találtak, ami miatt az összes gyereket felszólították, hogy forduljanak vissza Ukrajnába.

Kitépték a kezemből a mobiltelefont, megmozdították a géppisztolyok zárszerkezetét, és követelték, hogy vegyem le a vállamról Ukrajna zászlaját”

– állította a néptáncegyüttes vezetője az ukrán sajtónak. Állítása szerint ráadásul követelése ellenére sem kapott tolmácsot.

Kiemelt kép: illusztráció – rendőrjárőrök / fotó: budapestkornyeke.hu

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: