KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hatalmas rendőrségi akció kezdődött a határ mentén (+ videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nagyszabású akcióba kezdett kedd reggel a szerb rendőrség és a különleges egységek alakulatai a Szabadkát körülvevő erdőben – számol be a Magyar Nemzet.

Az egyenruhások azután vonultak fel jelentős számban, s fésülik át a terepet, hogy az elmúlt hetekben ismét tarthatatlanná vált a helyzet a szerb-magyar határ közvetlen közelében.

A határkerítéstől mindössze pár kilométerre fekvő, s főleg magyarok lakta Hajdújáráson rendszeressé váltak a lövöldözések. Az illegális bevándorlók és az embercsempészek az elmúlt időszakban attól sem riadtak vissza, hogy a lakott területre merészkedjek, s ott kezdjenek lövöldözésbe.

A Magyar Nemzetnek a helyszínen egy idősebb nő azt mondta, hogy a házuktól mindössze pár utcára is lőttek a migránsok.

A helyi lakosok úgy megijedtek, hogy a földre feküdtek, s úgy is maradtak, amíg be nem fejeződött a fegyverropogás. Attól féltek, hogy egy-egy eltévedt golyó őket is eltalálhatja

− tette hozzá a hajdújárási asszony.

Hajdújárás közvetlen közelében az autópálya (Fotó: Magyar Nemzet)

A falu szélén, az autópálya közelében a legkritikusabb a helyzet − nyilatkozták a lapunknak a helyiek. Kiemelték: onnan hallatszik a legtöbb alkalommal a lövöldözés. A migránsok bebújnak a barackosokba, onnan szállnak be a rájuk váró taxikba, s indulnak tovább a határ irányába. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó nő hozzátette:

a férje korábban rendszeresen járt ki a gyümölcsösébe, de az utóbbi időben, már csak félve megy oda, mert gyakran illegális bevándorlók lepik el a helyet.

Utca Hajdújárás szélén, a Wagner Sor a bozótosba vezet (Fotó: Magyar Nemzet)

A helyzet odáig fokozódott az elmúlt napokban, hogy a helyiek lakossági fórum keretében találkozhattak a szabadkai polgármesterrel és a rendőrség illetékeseivel, akik nyugalomra intették őket, s türelmet kértek tőlük. A gyűlés azonban korántsem telt nyugalomban. A fórum egy pillanatában egy idősebb hölgy töltényhüvelyeket dugott a polgármester orra alá, amelyeket állítólag a migránsok lövöldözése után gyűjtött be.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

192.RS (@192_rs) által megosztott bejegyzés

Kedden hajnalban és reggel a helyi sajtó értesülése szerint több száz egyenruhás érkezett a Szabadka-környéki erdőbe, hogy méterről méterre vizsgálja át a terepet.

A subotica.com szabadkai hírportál információi szerint az akció hajnali 4-kor kezdődött. A résztvevő rendőrök és különleges egységek csapatai több mint 200 migránst gyűjtöttek be, s nagyobb mennyiségű fegyvert és lőszert is lefoglaltak.

Ezek között voltak automata puskák, pisztolyok, de rádió-adóvevők is. Az akcióban 6 800 hektár területet vizsgáltak át − közli a Novoszti szerb napilap.

Az illegális bevándorlókat a rendőrök befogadóközpontokba szállították. Az akcióban a szerb belügyminisztérium mintegy 800 tagja vett részt. A terület felett helikopterek is elszálltak − írja a Subotica.info szabadkai portál.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a nap folyamán több alkalommal is lehetett látni az erdő felé tartó szirénázó rabszállítókat Szabadka északi részén is.

MN

Kiemelt kép: Rendőrségi akció a szabadkai erdőben (Fotó: Bojan Soralov körzetvezető hivatalos Facebook oldala)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: