Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hatalmas bírságot kapott a Facebook tulajdonosa, a Meta

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ír adatvédelmi hatóság megállapította, hogy a Facebook és az Instagram célzott hirdetései megsértették az EU adatvédelmi törvényét

A Facebook anyavállalatára, a Meta-ra 414 millió dolláros pénzbírságot szabott ki az ír adatvédelmi hatóságtól a Facebook- és Instagram-felhasználók online tevékenységének hirdetési célú nyomon követése miatt. A szerdán kiszabott pénzbírság több mint 1,3 milliárd dollárra emeli a Dublin által a Metára kiszabott eddigi összes büntetés mértékét, alig több mint egy év alatt.

A dublini székhelyű Adatvédelmi Bizottság (DPC) a honlapján közzétett közleményben jelentette be, hogy a Metát 210 millió eurós (222,5 millió dollár) pénzbírsággal sújtják a Facebookkal kapcsolatos jogsértésekért, és 180 millió euróra (191 millió dollárra) az Instagrammal kapcsolatos jogsértésekért ehhez jön még a mostani 416 millió dollár.

A Meta tulajdonában lévő WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást érintő külön vizsgálat még folyamatban van.

A Facebook és az Instagram információkat gyűjtött a felhasználók böngészési előzményeiről, hogy személyre szabott hirdetésekkel célozhassa meg őket – magyarázta a DPC. Amikor 2018-ban életbe lépett az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR), a Meta megváltoztatta a szolgáltatási feltételeit, és gyakorlatilag arra kényszerítette a Facebook és az Instagram felhasználóit, hogy járuljanak hozzá az adatgyűjtéshez. A DPC megállapítása szerint ez a változtatás sérti a GDPR-t.

NIF

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: