KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Három fehérorosz labdarúgócsapat is Magyarországon játssza hazai mérkőzését az európai porondon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Andrej Vasziljevics, a fehérorosz szövetség elnökhelyettese hétfőn a sport5.by honlapon elmondta, hogy a BATE Bariszav a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, illetve a Tarpeda-Belaz Zsadzina és az FK Nyoman Hrodna a Konferencia-liga selejtezőjében Magyarországon játssza hazai mérkőzését.

A BATE ellenfele az albán Partizani Tirana lesz, az FK Nyoman a liechtensteini FC Vaduzt fogadja az első körben, a Tarpeda-Belaz pedig Gyurcsó Ádám együttesét, a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül a második fordulóban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a klubok melyik magyarországi stadionban lépnek pályára.

A Dinamo Minszk nem Magyarországot választotta, ugyanis a Konferencia-ligában Baku lesz az otthona.

Andrej Vasziljevics elmondta, az európai szövetség döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén, ezért nagyon nehéz helyzetben vannak a klubok, csakúgy, mint a válogatott, amely júniusban mindkét Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a Szusza Ferenc Stadionban játszotta. A sportvezető elárulta, találkoztak a magyar szövetség képviselőivel, segítséget kértek és kaptak, ennek ellenére az utazás, a vízumszerzés és a stadionok bérleti díja is problémát okoz a kluboknak.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: