KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hangulatkeltés: A román fociválogatott lemondta a budapesti sétát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Huligántámadás veszélyére hivatkozva lemondta mérkőzés előtti szokásos sétáját a csütörtökön Fehéroroszország ellen az újpesti Szusza Ferenc Stadionban Eb-selejtezőt játszó román válogatott – adta hírül a Nemzeti Sport.

Szerda reggel a bukaresti Fanatik portál azt állította: a Magyar Labdarúgó-szövetség már a múlt hét végén huligántámadás veszélyére figyelmeztette a román szövetséget (FRF).

„A magyar szövetség üzenetében az áll, ne járjanak Budapest utcáin Románia jelképeit, román zászlót viselve, mert lehetnek a román csoportok és hivatalos személyek megtámadására készülő huligánok. Az üzenet nyíltan kimondja, zavargások lesznek, ha a magyar ultrák malmára hajtják a vizet. Úgy értesültek, vadászni indultak a román jelképekre és zászlókra, ezért legyenek óvatosak és ne provokáljanak”

mondta online videóműsorában Horia Ivanovici, a Fanatik főszerkesztője.

A FRF szakmai igazgatója, Mihai Stoichita szerda reggel még úgy nyilatkozott, nem tud ilyen üzenetről, s nem is tart a magyar szurkolók támadásától, mert két éve, az U21-es Eb-n sem érte atrocitás a román csapatot. Délben viszont a Gazeta Sporturilor helyszíni tudósítójának elismerte, lemondták a csütörtöki sétát.

„Bármilyen nemzetközi mérkőzés előtt a vendégcsapat kérhet védőőrizetet sétához. A budapesti kollégáktól kapott üzenetben megkértek, közöljük, ha kérünk rendőri őrizetet a nemzeti csapat sétájára” – válaszolta a román szövetség a bukaresti sportlap kérdésére.

A Nemzeti Sport az ügyben megkereste az MLSZ-t, amelynek kommunikációs osztálya azt közölte, hogy nincs tudomása figyelmeztetésről a fehérorosz–román mérkőzéssel kapcsolatban.

Mégis, mire volt jó ez a hangulatkeltés a románok részéről?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: a román fociválogatott érkezése a budapesti Hilton szállodába / Fotó: fanatic.ro

Ez is érdekelheti:  A svéd miniszterelnök bejelentette, Budapestre jön

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Hangulatkeltés: A román fociválogatott lemondta a budapesti sétát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük