KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és kislányát az embercsempészek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és kislányát a Földközi-tengeren tevékenykedő embercsempészek. Azt üzenték az olasz kormányfőnek, hogy életével fizet, ha akadályozza a tevékenységüket. A római kabinet hétfőn határozott arról, hogy a továbbiakban zárt táborokban tartják fogva az Itáliába érkező illegális bevándorlókat egészen a menedékkérelem megítéléséig.

Halálos fenyegetést kapott Giorgia Meloni olasz kormányfő a migrációs szigorítások bevezetését követően. Az afrikai embercsempészek bosszút állnak az olasz miniszterelnökön, amiért felvette a harcot a bűnszervezetekkel és bejelentette, hogy zárva tartja az Olaszországba érkező illegális bevándorlókat.

Az embercsempészek azt üzenték Meloninak, hogy az igazi migrációs robbanás még csak most kezdődik, neki és gyermekének pedig fizetnie kell amiért megakadályozza a tevékenységüket. A hétfői minisztertanácsi ülésen ugyanis az olasz kormány döntött, illetve szigorításokat vezetett be az Olaszországba érkező illegális bevándorlókra vonatkozóan.

Az olasz kormány célja, hogy zárt táborokban tartsa a migránsokat egészen a menedékkérelem elbírálásáig. Ez lehet akár 18 hónap is. Amennyiben az adott személy nem jogosult menedékkérelemre, akkor azonnal kitoloncolják őt.

A kormány célja az, hogy az ország területén ne mozoghassanak szabadon azok a személyek, akik nem jogosultak erre és így kizárják a kockázati tényezőket. Meloni a honvédelmi tárca bevonásával hozna létre alacsony lélekszámú és jól ellenőrizhető településeken zárt táborokat, ahol elhelyezhetik ezeket a bevándorlókat.

A kérdés az, hogy milyen gyorsan tudják ezt megvalósítani, hiszen a jelenlegi befogadó központok lassan telítődnek. Nemcsak Lampedusa szigetén kritikus a helyzet hanem Szicíliában is. Porto Empedocle befogadó központban 1200-an vannak rendkívüli rossz körülmények között elhelyezve.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a tegnapi napon háromszázan másztak át a kerítésen és hagyták el a tábor területét, szétszéledtek a településen. Élelmiszert, illetve pénzt kértek a helyiektől, akik aggódnak a közbiztonság romlása miatt.

Hír Tv

Kiemelt képen: Giorgia Meloni és kislánya – Tiranapost.al

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: