KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hadházy: Hibrid rezsim ellen hibrid forradalom kell

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A lódoktor forradalomról álmodozik

Hadházy ezt osztotta meg a közösségi oldalon:

„Ha egy demokráciában választással, egy diktatúrában forradalommal, akkor egy HIBRID REZSIMBEN HIBRID FORRADALOMMAL lehet megdönteni a hatalmat. Ez nem csak játék a szavakkal, hanem a mostani politikai helyzet legfontosabb kérdése.

Sokan, sokáig gondolkodtak azon, hogyan lehet nevezni azokat a lator politikai rendszereket, ahol a korrupt hatalom ugyan MÉG nem kínozza meg és börtönzi be a politikai ellenfelét, de más módon eléri, hogy választásokon már csak valami egészen váratlan esemény, csoda útján lehessen megdönteni a rendszert – vagy épp úgy sem. Tudjuk, hogy csinálják, számos konferencia, szakkönyv írja le ezeket a rendszereket és a kutatók több elnevezést is találtak, hibrid rezsimnek, választási autokráciának hívják ezeket az államokat (Magyarországot például már az Európai Parlament is hivatalosan az utóbbinak nevezte el). A hibrid diktátorok, választási autokraták legfontosabb eszköze a propaganda, de persze számos más módszerük is van arra, hogy messziről nézve demokráciának tűnhessen egy ország úgy, hogy az ellenzéknek mégse lehessen esélye a választáson.

Az egyik legfontosabb módszer egy olyan ellenzék fenntartása, amelyik jobb esetben elhiszi magáról, hogy az adott feltételek között nyerhet. Rosszabb esetben ő maga ugyan nem hiszi el, de a választóival megpróbálja elhitetni, hogy nincs másra szükség, mint mondjuk valamilyen új kommunikációs trükkre, vagy az ellenzéken belüli öldöklés után az erőviszonyok átrendezésére, majd ezek után csak készülni kell, készülni arra, hogy majd a gazdasági nehézségek hatására a hibrid rezsim megbukik. Ezért tartottam nagyon cinikusnak, amikor az egyik ellenzéki képviselő egy interjúban arról beszélt, hogy »nem kell forradalom, mert a forradalom csak addig szép, amíg más vére folyik«. A forradalom természetesen soha nem szép és egy felelős ellenzéki politikus szeme előtt valóban egyetlen cél kell, hogy lebegjen: forradalom nélkül, úgy megdönteni ezt a hatalmat, hogy ne jussunk el vérontásig.”

Ez is érdekelheti:  Ukrajnává kellene változtatni Texas nevét

Vadhajtások

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük