Jeffrey Sachs:   Európa nagyon jelentős gazdasági visszaesésen megy jelenleg keresztül. A termelés és az életszínvonal meredek csökkenése az árak emelkedésében is megmutatkozik, de a lényeg az, hogy az európai gazdaság drasztikus energiahiányban van, és hogy ez most kiteljesedjen, megsemmisült az Északi Áramlat vezeték. Hajlandó vagyok fogadni arra, hogy ez az Egyesült Államok, esetleg az USA és Lengyelország együttes műve volt. Ez persze csupán egy feltételezés.

– Geffrey, itt álljunk meg egy pillanatra! Ez egy súlyos kijelentés. Ön szerint miért állna emögött az USA? Vannak erre bizonyítékok?

Jeffrey Sachs: Először is vannak radaradatok, amelyek azt mutatják, hogy a gdanski bázisú amerikai katonai helikopterek köröztek a terület felett. Szintén az év elején az USA azzal fenyegetőzött, hogy így vagy úgy , de véget vetnek az Északi Áramlatnak. Blinken egy múlt pénteki sajtótájékoztatóján is elhangzott egy figyelemre méltó kijelentés, amelyben „elképesztő lehetőségnek” nevezte az esetet. Furcsa lenne azt állítani, hogy a létfontosságú nemzetközi infrastruktúra biztonsága miatt aggódna…

Tudom, hogy ez ellenkezik az elfogadott irányvonalakkal, és hogy nyugaton nem szabad ilyeneket mondani, de tény, hogy amikor a világ minden tájáról beszélek emberekkel, azok igenis úgy gondolják, hogy az Egyesült Államok áll a cselekmény mögött. Egyébként még médiánk tudósítói is mesélnek róla persze csak maguk között. Ez nem jelenik meg a médiánkban.

A felvétel 2022. október 03-án készült


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)