KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Ha így megy tovább, Németország a nemzetközi bűnözés Eldorádója lesz”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Németország a nemzetközi bűnözés Eldorádója lesz – így reagált a német rendőrök szakszervezetének vezetője arra a bejelentésre, hogy a berlini kormány továbbra is létszámkorlátozás nélkül fogadja be a migránsokat. A rendőrszakszervezet elnöke szerint a kabinet figyelmen kívül hagyja a migrációval járó veszélyeket.

A statisztikák alapján ugyanis Németországban jelentősen emelkedett a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma – számol be az M1 Híradó.

„Ha így megy tovább, Németország lesz a nemzetközi bűnözés Eldorádója”

– ezt nyilatkozta a napokban a német rendőrszakszervezet elnöke.

Heiko Teggatz kijelentette, komoly veszélyt jelent Németországra, hogy az Olaf Scholz vezette szövetségi kormány kitart a bevándorlás támogatása mellett – számolt be az M1 Híradója.

Néhány napja ugyanis Nancy Faeser belügyminiszter egy interjúban arról beszélt, hogy a jövőben sem lesz felső létszámkorlát az országba érkező migránsok számának, és hogy emiatt nem nyújtanak gazdasági támogatást azoknak az országoknak, ahonnan a legtöbb bevándorló érkezik.

A rendőrszakszervezet vezetője szerint a belügyminiszter elveszítette a kapcsolatot a valósággal, a német kormány pedig figyelmen kívül hagyja a migrációval járó közbiztonsági veszélyeket.

A korábban kiszivárgott dokumentumok szerint ugyanis Németországban jelentősen emelkedett az olyan erőszakos esetek száma, amelyekben migrációs hátterűek voltak a gyanúsítottak, és ez folyamat a szexuális indíttatású bűncselekményeknél is kimutatható.

A migrációs nyomás azonban nem enyhül, sőt, évek óta nem érkeztek ilyen sokan. A német szövetségi migrációs hivatal adatai szerint az év első két hónapjában majdnem 55 ezer menedékkérelmet nyújtottak be. Ez csaknem 85 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

A szövetségi rendőrség belső helyzetjelentései pedig azt mutatják, hogy az év elején több mint 220 százalékkal több illegális migráns indult útnak a földköz-tengeri útvonalon, a balkáni útvonalon pedig majdnem 150 százalékkal többen érkeztek eddig tavalyhoz képest.

A magyar határhoz közeli Horgos környékére is folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók. Jellemzően a város mellett lévő, elhagyott épületekben, erdőkben húzzák meg magukat.

A szerb hatóságok ugyan folyamatosan razziáznak, és befogadóközpontokba szállítják őket, de rendszeresen visszatérnek.

„A horgosi helyi közösség illetékeseitől megtudtuk, hogy legutóbb nagyszombaton vittek el egy autóbusznyi migránst Horgosról, az autópálya melletti migránstanyáról. Nagyjából ötven illegális bevándorlót szállítottak át a szerbiai befogadóközpontok valamelyikébe. A helyiek azt állítják, azóta megint kezdenek visszaszivárogni, a taxisok hordják őket oda” – ismertette a közmédia riportere.

Ez is érdekelheti:  Korrupció Óbudán: tíz gyanúsított, százmilliós kenőpénz

A szerb-magyar határon feltorlódott migránsok kivétel nélkül az Európai Unióba tartanak. Rendszeresen a magyar határkerítésen próbálnak meg átszökni. A növekedő migrációs nyomás miatt pedig egyre több munkájuk van a magyar hatóságoknak. Vasárnap például egy nap alatt több mint kétszáz határsértőt tartóztattak föl, és majdnem 240 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan hazánk területére belépjen.

hirado.hu

A kiemelt kép illusztráció / A képen: Rendőrautók a szászországi Bautzenben lévő Kornmarkt téren, 2016. szeptember 14-én este, miután mintegy 80 fiatal helyi lakos és húsz fiatal migráns összetűzésbe került. Az összetűzés előzménye, hogy a fiatalok „Bautzen a németeké” szlogent skandáltak. A városban elszállásolt migránsok megdobálták a helyszínre vezényelt mintegy 100 rendőrt, akik paprikaspray-vel és gumibottal léptek fel a támadókkal szemben. (MTI/EPA/Xcitepress/Christian Essler)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük