KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyermeke előtt alázták porig az anyukát a miskolci villamoson

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Miskolc
Még rendőrt is hívtak. Egy olyan rendelet miatt történt az atrocitás, amely még érvénybe sem lépett.
Egy édesanya a kislányával utazott Miskolcon a villamoson, érvényes jeggyel. A kislány evett a náluk lévő salátából, de amikor megjelent az ellenőr, édesanyja elpakolta a dobozt. Mégis leszállították, megbüntették, kioktatták őket, sőt, az ellenőr ráadásul azzal vádolta meg az anyukát, hogy megfenyegette. Az utazáskor (2015. augusztus 28-án) hatályos utazási feltételek szerint sem az nő, sem gyermeke nem követett el szabálytalanságot.

A történetet az édesanya írta le és osztotta meg a Facebookon, így jutott el hozzánk. Nevét személyiséghez fűződő jogok miatt nem tüntetjük fel. Az üzenetet teljes terjedelmében, tartalmi változtatás nélkül közöljük.


Kedves barátaim és ismerőseim!

Tegnap 2015. augusztus 28-án 16 óra 36 perckor Miskolcon az MVK Zrt. 622-es azonosító számú 1-es villamosán olyan atrocitás ért, amelyről azt gondoltam, hogy érdemes megosztanom veletek. A villamoson utaztam a kislányommal, hazafelé tartottunk érvényes vonaljeggyel.

A Balázs Győző téren megállt a villamos és felszálltak az ellenőrök. Rajtunk kívül nem sok utas volt, így az egyik ellenőr – a 4-es számú – egyből hozzánk lépet. Miután megláttam rögtön nyúltam a jegyemért, de az ellenőr nem is a jeggyel foglalkozott, hanem a következőt mondta:

„Eszik a gyerek a villamoson. Mi van étteremben érzik magukat?

Nem lehet enni a villamoson.” Kislányom valóban egy pici, visszazárható fedeles dobozból jégsalátát evett. De abban a pillanatban, ahogy megszólalt az ellenőr, gyermekem megszeppenve átadta a dobozt, én pedig eltettem azt a szatyromba. Állt felettünk továbbra is és szólt, hogy szálljunk le. Először néztem rá értetlenül, hogy esetleg viccel, de ehhez elég szigorú ember volt.

Ekkor az alábbi párbeszéd alakult közöttünk:
Én: miért?
Ő: mert evett a gyerek.
Én: de már eltettük.
Ő: nem baj, szálljanak le.
Én: komolyan mondja? Nem szállunk le.
Ő: hívjak rendőrt?
Én: nyugodtan (kislányom ekkor már sírt)
Ekkor lelépett a villamosról és egy fiatal rendőrnővel szállt vissza, aki felszólított, hogy szálljak le, mert az ellenőr azt kéri. Kislányom ekkor már zokogott és kérte, hogy szálljunk inkább le.
Leszálltunk.

Ez is érdekelheti:  Agresszív ukrán mozgósítás - Harkovban törvényen kívülivé váltak a területi toborzási központ "emberei"

Ezek után az irataimat kérte, de még ekkor sem tudtam felfogni, hogy ez tényleg velünk történik. Komolyan felmerült bennem, hogy valami kandi kamerás felvétel és meg is kérdeztem tőlük, hogy ez most vicc vagy komolyan gondolják.

A gyerek eközben folyamatosan zokogott.

A megállóban ott állt a többi ellenőr is és két rendőr. Szó nélkül végignézték, az együttérzés halvány szikrája nélkül, hogy a gyermekem előtt totál megsemmisülök. Végül az egyik rendőr próbálta azért vigasztalni a lányom azzal, hogy „ne sírj kislány!” Erre (a kislány neve) ránézett és a következőt mondta: „Könyörgök, ne tessék minket megbüntetni, tessék már minket elengedni!”

Ekkor már én is remegtem az idegességtől és megkérdeztem őket, hogy elégedettek-e, büszkék-e magukra.

Mondtam az ellenőrnek, hogy jól nézzen meg és jegyezze meg a nevemet, mert még találkozunk. Erre azt, mondta, hogy leírja, hogy megfenyegettem.

És így is szerepel a bírságfizetési kötelezvényen, hogy „A hölgy megfenyegetett.”
(A kislány neve) annyira a hatása alá került az esetnek, szinte sokkot kapott, sírva mondta, hogy „lábon menjünk tovább, lábon menjünk tovább, nem akarok villamosra szállni!”

Azért felháborító a dolog, mert az eljárás módján, a hozzáállásukon túl, véleményem szerint teljesen jogszerűtlenül járt el a 4-es számú ellenőr, mivel

a hatályos Utazási feltételek szerint nem tilos tömegközlekedési eszközön enni,

abban az szerepel csupán, hogy tölcséres fagylalttal és jégkrémmel tilos a járműre felszállni, de a 2015. június 15-től hatályos menetrend könyv 61. oldalán, a kiegészített tiltólistában is csak úgy szerepel ez az új szabály, hogy „csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, vagy itallal utazni” tilos.

Ezért „fenyegettem” meg az ellenőrt, hogy még hallani fog rólam, ugyanis hazáig zokogtam én is, annyira a hatása alá kerültem az eseményeknek. Úgy bántak velünk, mint valami utolsó bűnözővel, így panaszt fogok tenni a feletteseinél.
Nem vitás viszont, hogy a 2015. szeptember 01. napjától hatályos Utazási feltételek már tartalmazza azt, hogy bírságolható aki tömegközlekedési eszközön eszik, vagy iszik.

Ez is érdekelheti:  Meglepő jövőképet jósol a New York Times Trump visszatérésének esetére: Orbán Viktor főszerepben

Vigyázzatok tehát, mert az ellenőrök lesújtanak, ha a gyerek iskolába menet, vagy onnan jövet előveszi az uzsonnáját!”

Megnéztük a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. honlapját. Ott a Gyermeksarok menüpontban van egy írás hogyan illik utazni címmel. A következő olvasható: „Utazás közben: a járműben ne szemeteljünk, ne együnk, óvjuk az autóbuszok és villamosok tisztaságát”.

A szeptember elsejétől érvényes utazási feltételekben szerepel, hogy az utast kizárják a közlekedésből és bírságot fizettetnek vele, ha csomagolatlan vagy nem visszacsomagolható élelmiszerrel vagy itallal felszáll, utazik, a járműveken étkezik, ételt vagy italt fogyaszt.

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Gyermeke előtt alázták porig az anyukát a miskolci villamoson

 1. Nem véletlenül vittek magukkal valami picsa rendőrt. Gondolom ez a görénykedés a parancs. Arra kíváncsi lennék, hogy egy majomhordát is mertek-e volna piszkálni, mikor azok szotyihéjjal köpdösik tele a villamost, vonatot, bármit, naná, hogy érvényes jeggyel utazva.

  Nap-mint-nap látok olyat, hogy kisgyerekeseknek elnézik azt egy-egy élelmiszerboltban, hogy a kicsi megrágcsál egy kiflit, amivel egyet is értek – nyilván ki fogják fizetni. Nyilván meg kell húzni a határt valahol, a villamoson is, ám elsősorban emberek vagyunk, s csak utána rendőrök meg ellenőrök. Remélem elnyerik megérdemelt jussukat ezek a gyáva szarházi „emberek”. Köszönjük ezt meg a szintén gyáva szarházi vezetőinknek, akik bárkinek-bárminek boldogan pucsítanak.

 2. Igen, a vezetok a vallalatnal, ellenoroknel, rendoroknel es a politikaban !
  Elsosorban ok a felelosok az ilyen, vadnyugati viselkedesert, emberek felesleges es aljas modon valo megalazasaert. Az ilyen emberek nem valok civilizalt, emberszabasu kornyezetbe, mert csak beszennyezik a legkort, lelket es az emberi egyuttelest !
  A vezetoknek – vallalatoknal, munkahelyeken, ellenoroknel, rendorsegnel – mindenutt meg kell kovetelni a szolgalati renden kivul a tisztesseges, emberi viselkedest es nem engedni, hogy emberek szolgalata helyett, az embereken kieljek lelki, szellemi problemaik okozta
  feszultsegeiket, vagy bunkosagukat !
  Az meg nem igaz, hogy a vezetok – munkahelyi, vagy politikaiak – nem tudnak a sok brutalitasrol, tukapasrol, mert eleg sok tortenik.
  Mindemellett, a rendesen, embermodon, de hatarozottan munkajukat vegzoket elismeres illesse es peldajukon okuljanak a vezetok es tarsak is !
  Jo lenne, ha ilyen esetben a jelenlevo tobbi ember is kiallna a szenvedo fel mellett, bejelentene a tortenteket, mert egysegben az ero es azon kivul lehet, holnap nekunk kellene masok segitsege, kiallasa !
  Pasztorfi Istvan

 3. Ilyesmi történik, ha bunkó barmoknak adnak egy kis hatalmat. Legyen az kalauz, ellenőr, rendőr, vagy akár biztonsági őr. Van belőlük bőven.
  A nagy szégyenünk az, hogy ilyenkor kussol mindenki, és nem kél a megalázottak védelmére! Az anyuka írásából, stílusából kiderül, hogy nagyságrendekkel intelligensebb, mint az a tapló ellenőr és az összes hatósági résztvevője az ügynek. Remélem feljelenti a mocskokat hatalommal való visszaélésért és zaklatásért.

 4. Kár, hogy a derest tiltja a törvény. Ilyenkor jól lehetne alkalmazni Vagy huszonötöt kellene verni az ellenőr és a rendőrnő fenekére. Vagy tizet-tízet a többi fenekére, akik szótlanul türték ezt az embertelenséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük