Franciaországi törvénytervezet: akik nem kaptak COVID vakcinát, nem utazhatnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A francia törvény megtiltaná a tömegközlekedés használatát azoknak, akik nem kaptak COVID vakcinát

Ellenzéki politikusok szerint ez „egészségügyi diktatúra”.

Franciaországban azoknak, akik nem hajlandóak beadatni maguknak a COVID-19 vakcinát, az újonnan bevezetendő törvény értelmében tilos lesz tömegközlekedési eszközöket használniuk és egyéb, a törvényben foglalt tevékenységet folytatniuk.

A parlament elé terjesztendő törvény előírná, hogy az állampolgároknak vagy negatív Covid-tesztet, vagy a COVID elleni oltásról szóló igazolást kellene felmutatniuk ahhoz, hogy igénybe vehessenek bizonyos szolgáltatásokat, ezek között például az utazás lehetőségét a tömegközlekedési eszközökön – számol be róla a Summit News.

A törvénytervezet az „ellenzéki politikusok dühös tiltakozását” váltotta ki az AFP szerint .

Franciaország oltási programja – amely vasárnap indul -, ugyan nem lesz kötelező, de az állampolgárok jelentős, mintegy 55% -a nem akarja beoltatni magát.

Marine Le Pen, az RN vezetője az oltásra vonatkozó intézkedést totalitáriusnak nevezte:

„Ez a törvénytervezet nem arra törekszik, hogy kötelezővé tegye az oltásokat, hanem korlátozza azoknak a társadalmi jogait, akik a tervezetben foglaltaknak nem vetik alá magukat.”

Sebastien Chenu, az RN párt szóvivője a tervezetet egyszerűen csak „egészségügyi diktatúrának” nevezte, míg Nathalie Goulet centrista szenátor szerint az nem más, mint „a szabadságjogok elleni támadás”.

Guillaume Peltier, a jobbközép LR párt vezetőhelyettese arra figyelmeztetett, hogy a törvény lehetővé teszi a kormány számára, hogy parlamenti ellenőrzés nélkül kapjon meg minden hatalmat.

Summit News nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük