KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Franciaországban az eddigi legszigorúbb migrációellenes törvényt terjesztik be – lehet, hogy már későn?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Franciaországban az évszázad eddigi legszigorúbb migrációellenes törvényjavaslatát vitatják meg a nemzetgyűlésben (a parlament alsóháza) – számol be a Szent István Légiója Közösség VK oldalán a Kommerszant értesülései alapján.

Erősen migránsellenes jelleget öltött már Gerald Darmanin francia belügyminiszternek a migránsokkal szembeni amúgy is meglehetősen kemény törvényjavaslata „A menekültügyről és a bevándorlásról”, amelyet még az év elején terjesztettek elő megfontolásra, és amely szinte azonnal kiváltotta a baloldaliak és afrikai migránsok tiltakozását.

A jobbközép Les Républicains (LR) párt által vezetett Szenátus, radikálisan megváltoztatta a törvényjavaslatot, megszüntetve a migránsokkal szembeni eddigi engedmények nagy részét, és számos új korlátozást vezetett be.

A szenátusban a jobboldali republikánusok vezetője, Bruno Retaillot kijelentette:

„Ez igazi győzelem, mert jelentősen szigorítottuk a szöveget, 27-ről 96 cikkelyre bővítettük. Ennek eredményeként Gérald Darmanin által korábban kidolgozott szöveg már nem él, hanem a szenátus által jóváhagyott szöveg kerül már az Országgyűlés elé.”

A Kommerszant kiváló áttekintő cikket írt a szenátus által beterjesztett módosítások lényegéről. A Szent István Légiója Közösség összeszedte a legfontosabb pontokat:

1. A törvényjavaslat új változatából kikerül a kormány 3. cikkelye, amely tartózkodási engedélyt ígért a gazdaság azon ágazataiban foglalkoztatott illegális bevándorlóknak, ahol akut munkaerőhiány van.

2. Törölték a munkavállalási engedély azonnali kiadásáról szóló cikkelyt bizonyos országokból érkezők menedékkérésekor.

3. A menedékjog iránti kérelem elbírálásának eljárását felgyorsították, de nem azzal a céllal, hogy a kérelmet a lehető leggyorsabban teljesítsék, hanem azért, hogy azonnal kiutasíthassák Franciaországból azokat, akiknek nincs megfelelő indokuk menedékjog iránti kérelmet benyújtani.

4. A menedékkérők fellebbezését törölték (korábban 12 alkalommal lehetett benyújtani). Ha ezt a módosítást fenntartanák, a jogtalanul tartózkodási engedélyt igénylőket nem lehetne az első elutasítást követően kiutasítani Franciaországból (kiutasítási végzés).

5. „A közrend vagy az állambiztonság súlyos veszélyeztetése esetén”, azaz a legalább 5 év szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények, vagy a „radikális dzsihadista ideológia” betartása esetén a kitoloncolással szembeni védelem jelenleg azon bevándorlókra vonatkozik, akik 13 éven aluliként érkeztek Franciaországba, vagy több mint 20 éve tartózkodnak az országban. Ez a törvényi lehetőség megszűnik és megvonják ezektől a személyektől az országban való tartózkodás jogát.

Ez is érdekelheti:  Peszkov így reagált Orbán Viktor magyar-orosz közös határ kijelentésére

6. A francia kormány részéről a migránsok származási országainak támogatása az új feltételek mellett csak akkor lesz lehetséges, ha visszafogadják az onnan illegálisan érkezőket.

7. Csökkentenék az illegális bevándorlók ingyenes orvosi ellátására vonatkozó területeket, ugyanis az jelenleg egészségügyi költségeik 100%-át fedezi. Csak súlyos betegségek esetén lesz joguk sürgősségi orvosi ellátásra, kötelező védőoltásokra és az állapotos nők ellátására is.

8. Családi ellátások törlése, az 5 évnél rövidebb ideje Franciaországban tartózkodó külföldiek lakhatási kifizetéséhez nyújtott segítség megvonása.

9. A családegyesítéshez biztosítania kell a migránsnak az anyagi hátteret és a lakhatási lehetőségeket. Maga az engedély beadása az eddigi 18 hónapos tartózkodás helyett, 24 hónap után lesz csak lehetséges.

10. Javasolják a „Jus soli” eltörlését, amely lehetővé teszi, hogy a Franciaországban született külföldiek gyermekei felnőttkoruk betöltésekor szinte automatikusan állampolgárságot kapjanak.

11. A francia útlevelet megszerezni akaró felnőttek számára felemelik a kötelező francia nyelvtudás szintjét, és az országban tartózkodási idő 5-ről 10 évre nő.

12. A törvényjavaslat bővített cikkelyeinek elfogadása esetén büntetőjogi szankciókat állapítanak meg az országban történő illegális tartózkodás esetére.

A kormány különösebb ellenvetés nélkül fogadta el a törvénytervezet keményebb változatát. Tegyük fel azonban, hogy a szenátus szándékosan támogatta az új verziót a migrációellenes cikkekkel, hogy a migrációellenes módosítások lényege megmaradjon, hogy ezek egy részét beáldozhassa az alsóházban többségben lévő baloldallal folytatott politikai alku során a francia parlamentben.

Az is várható, hogy a baloldal a migránsokkal együtt újabb tiltakozásokkal próbál majd nyomást gyakorolni a kormányra és a parlamentre. Lássuk, hogyan ér véget ez a történet, és meddig lesz képes a francia jobboldal megvédeni a francia nemzeti érdekeket.

Írta: Szent István Légiója Közösség

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük