Francia nagykövet: Fordulópont jöhet a szankcióháborúban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gerard Araud, Franciaország amerikai nagykövete szerint az Európai Unió olyan mértékű veszteségeket szenvedett az Oroszország elleni szankcióháborúban, ami rákényszerítheti arra, hogy minden “kényszerítő intézkedést” visszavonjon.

Araud az Atlanti Tanács washingtoni rendezvényén felszólalva kifejtette, hogy elsősorban az Európai Unió tagállamai szenvednek el veszteségeket a szankciók miatt, melyeket eredetileg Oroszország elleni “kényszerítő intézkedésként” hoztak – így nemsokára eljöhet az az idő, amikor számos tagállam bejelenti, hogy többé nem fenntarthatóak a szankciók: Oroszországra kényszerítő hatást nem gyakoroltak, az uniós tagállamoknak viszont veszteségeket okoz, emiatt nem ésszerű a fenntartásuk.


A nagykövet szerint a szankciók különösen a francia gazdaság számára voltak fájdalmasak; több iparágban válság bontakozott ki a kereskedelmi korlátozások miatt. Araud ugyanakkor ara is rámutatott, hogy az Egyesült Államokat közel sem sújtja olyan mértékben a szankcióháború, mint Franciaországot.

Osztrák sajtó: az amerikaiak átverték Európát a Moszkva elleni szankciókkal

Az Európai Unió júliusban hat hónappal hosszabbította meg a szankciókat. Decemberben újabb vita veszi kezdetét a hosszabbításról, de Araud szerint az európai gazdaság számára nem megengedhető a gazdasági háború fenntartása, ehelyett az Európai Unió a szankciók fokozatos kivezetését fogja fontolóra venni.

http://www.hidfo.ru/

4 thoughts on “Francia nagykövet: Fordulópont jöhet a szankcióháborúban

 1. Épp ideje,hogy szóvá teszik amit eddig is tudhattunk.
  Usrael Európa tönkretételén mesterkedik a nemzetek nyakára ültetett árulók
  közreműködésével.
  Remélem mindenki tudja,hogy kik a kontinens elárulói és,hogy mit érdemelnek az árulók?
  H.B.
  „A törzsbeliek pöffeszkednek, fölényeskednek, gyűlölködnek, ócsárolnak, gúnyolódnak a házigazdákon. És ami ennél sokkal lényegesebb, saját érdekükben, külhoni fajtestvéreik érdekében, vagy egyszerűen csak a talmudi gyűlölködés által késztetve, rendszeresen a befogadó nemzet érdekei, létérdekei ellen cselekszenek.
  Mindez, így együtt, sok. Messze túllép az elviselhetőség, az általuk annyiszor hangoztatott tolerancia, határain. Azért is, mert nem egyszerűen adott állapotokról (status quo) hanem folytonosan romló helyzetről van szó.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük