KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Folytatódtak a palesztinpárti tüntetések: a radikális muszlimok elutasítják Németországot, szerintük a kalifátus lenne a megoldás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több mint ezer iszlamista tiltakozott Hamburgban Izrael támogatása ellen. A radikális muszlimok elutasítják Németországot, szerintük a kalifátus lenne a megoldás. Londonban a szabad Palesztinát követelők találkoztak szembe Izrael-párti demonstrálókkal. Az amerikai egyetemeken közben tovább erősödött a palesztinpárti tiltakozási hullám.

Le az értékek diktatúrájával! – ezt skandálta több mint ezer iszlamista Hamburgban szombat délután.

A demonstrálók világossá tették a Németországgal szembeni ellenérzéseiket is.

A kalifátus a megoldás – volt olvasható a transzparensek némelyikén. Többször harsant fel az Allahu akbar kórus, válaszul a színpadon beszélők szavaira. A tüntetést egy Muszlim Interaktív nevű csoport hívta össze, hogy tiltakozzanak Izrael támogatása ellen.

A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz!

– kiabálta a brit főváros központjából összegyűlt több ezer palesztinpárti tüntető szombaton.

Legyen vége a gázai népirtásnak! Tűzszünetet azonnal! – olvasható a transzparenseken.

„Azért vagyok itt, mert nem akarom, hogy Anglia fegyvereket adjon el Izraelnek a mi nevünkben. Szerintem a népirtást támogatják, és nem akarok bűnrészes lenni” – fogalmazott egy tiltakozó.

A palesztinpártiak menete az egyik városrészben Izrael-párti ellentüntetőkkel találkozott. Mintegy kétszázan lengettek brit és izraeli zászlókat, Hamász-ellenes jelmondatokat skandálva.

„A túszok kiszabadítását követeljük. Úgy érzem, az októberi támadás és túszejtés a legmegrázóbb tragédia Izrael és a világ zsidósága ellen. Megoldás pedig még mindig nem tűnt fel a láthatáron” – nyilatkozott egy Izrael-párti demonstráló.

Patthelyzetnek nevezte az egyik hallgató azt, ami a palesztinpárti tüntetők és az egyetem vezetése között kialakult.

A New York-i Columbia Egyetemről indult a tiltakozási hullám, és mára az ország számos egyetemére kiterjedt.

„Azt hiszem, kiábrándító a helyzet itt. A diákoknak joguk van tiltakozni, és frusztráló, ahogy a rektor kezeli a helyzetet. Szerintem hiba kihívni a rendőrséget és őrizetbe venni a diákokat” – magyarázta egy hallgató.

A kampuszon már majdnem két hete állnak a sátrak. Több egyetemen beszüntették a tanítást, vagy távoktatásra álltak át, a hatóságok pedig

több száz embert vettek őrizetbe országszerte, a tüntetéshullámot azonban nem sikerült megtörni.

A diákok egy bostoni egyetemen szintén azt követelték, az intézmény határolódjon el minden cégtől, mely támogatta Izrael gázai offenzíváját. Az egyetem egyik tiltakozó táborát azonban rendőröknek kellett kiüríteni, amikor antiszemita jelszavakat kiabálók szivárogtak a diákok közé.

Ez is érdekelheti:  NJSZ: Elhunyt nemzeti jogvédő ügyvéd barátunkra, dr. Balsai Szabolcsra emlékezünk

hirado.hu

Kiemelt képen: muszlim férfi Hamburgban egy antiszemita megmozduláson, ahol egy kalifátus létrehozását követelik a résztvevők 2024. április 27-én / Fotó: printscreen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük