KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Folyamatos tűz alatt az Azovstal (videóval 📺)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz koalíciós csapatok folyamatosan lövik a mariupoli Azovsztal üzem területét, ugyanakkor a DPR katonák szorosan tartják a gyár körüli katonai gyűrűt.

A beszámolók szerint az ukránoknak már nem maradt nehézfegyverük, ugyanakkor nagyon aktívak a mesterlövészeik, mely jelenleg a legnagyobb veszély a részükről.

Roman Polshakovra az Izvesztyija haditudósítója az 5-tv.ru-nak elmondta, hogy folyamatos a tüzérségi tűz, harckocsik, gránátvetők, géppuskák lövik folyamatosan az Azovsztal területét. Az összecsapások folyamatosak éjjel és nappal egyfolytában.

Az ukránok részéről az ostromlókra a legnagyobb veszélyt az aknavetők és a mesterlövészek jelentik.

Az oroszok továbbra is fenntartják korábbi javaslatukat, miszerint biztosítják az Azov katonáinak az életet, ha készek fehér zászlóval a kézben előjönni és letenni a fegyvert.

Közben az ukrán fegyveres erők tíz katonája az Azovsztalból letette a fegyvert és megadta magát. Erről Alekszandr Hodakovszkij, a Donyecki Népköztársaság (DPR) haderői Vosztok zászlóaljának parancsnoka számolt be Telegram csatornáján.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Elon Musk műholdas internetének blokkolásán dolgoznak az oroszok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük