KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Földrengés a lengyel fegyveres erőknél: lemondott a vezérkari főnök és a hadműveleti parancsnokság vezetője

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lemondott a lengyel hadsereg vezérkari főnöke, Rajmund Andrzejczak tábornok. Ugyanezt kellett volna tennie a fegyveres erők műveleti parancsnokságának vezetőjének, Tomasz Piotrowski tábornoknak is – adta hírül több lengyel portál is a PAP hírügynökségre hivatkozva.

A háttérben állítólag a nemzetvédelmi miniszterrel való konfliktus áll.

A lengyel hadsereg vezérkari szóvivője, Joanna Klejszmit ezredes megerősítette Rajmund Andrzejczak tábornok lemondását. Hangsúlyozta, hogy Andrzejczak tábornoknak, mint minden katonának, joga van lemondani hivatali beosztásáról anélkül, hogy ezt a döntését megindokolná.

Tomasz Piotrowski tábornok lemondásának tényét viszont Jacek Goryszewski alezredes, a műveleti parancsnokság szóvivője erősítette meg. Ő azonban nem kívánt nyilatkozni.

Meg nem erősített hírek szerint a lemondások hátterében parancsnokok és Mariusz Błaszczak nemzetvédelmi miniszter között májusban kialakult konfliktus állhat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Rajmund Andrzejczak tábornok (bal oldalon) és hadműveleti parancsnok, Tomasz Piotrowski tábornok (jobbra) / Fotó: PAP/Paweł Supernak  

Ez is érdekelheti:  „Cionistáknak nyaló szardarabnak” nevezte Bonót a Pink Floyd egykori vezére

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük