KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Finn elnök: a Nyugatnak tisztelnie kellene a BRICS-tagállamokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nyugatnak tartózkodnia kellene a BRICS-tagok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) gondolkodásmódjának megváltoztatására irányuló kísérletektől, és tiszteletet kellene tanúsítania irántuk ahelyett, hogy “a gondolkodásuk hibáira világítana rá” – mondta Sauli Niinistö finn elnök a finn diplomáciai képviseletek vezetőihez intézett éves beszédében.

Beszédének leirata az államfő honlapján érhető el.

“Figyelemmel kell követnünk, hogy a BRICS-országok milyen új kezdeményezéseket terjesztenek elő. Lehet, hogy a Nyugat nem mindegyiknek fog örülni. A nemzetek lelkéért folyik a harc… A mi hozzájárulásunknak nem csak abból kell állnia, hogy rámutatunk mások gondolkodásának hiányosságaira. Meg kell mutatnunk szavakkal és tettekkel, hogy másoknak miért kellene bizonyos kérdéseket másképp látni. Ennek során nem kell mindig arra törekednünk, hogy megváltoztassuk mások gondolkodásmódját. Néha ugyanolyan fontos, hogy tiszteletet mutassunk” 

– mondta Niinistö.

A finn elnök azt is megjegyezte, hogy “sok ország szeretne csatlakozni a BRICS-csoporthoz”, és elismerte, hogy “egy, a Nyugattal szemben fellépő erő létrehozása”, amely ezen a szövetségen alapul, “nem érdemtelenül”.

Mintegy 30 ország érdeklődik a BRICS-csatlakozás iránt. Néhányan közülük hivatalos kérelmet nyújtottak be, köztük Algéria, Banglades, Egyiptom és Etiópia. A Business Standard című indiai lap idézte forrásait, amelyek szerint az augusztus 22-24. között Johannesburgban megrendezésre kerülő csúcstalálkozón öt országot vehetnek fel a BRICS-hez: Argentína, Egyiptom, Indonézia, az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Sauli Niinistö finn elnök / Fotó: Jani Saikko / Yle

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: