KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico azt üzente Zelenszkijnek, hogy a szlovákok nem a szolgái

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke azt üzente Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy a szlovákok nem a szolgái.

A Smer-SD szerint Zelenszkij azt követeli Szlovákiától, hogy „értelmetlen szankciókat“ fogadjon el az olcsó és biztonságos orosz olaj- és gázellátás leállításának formájában.
„Zelenszkij emberei szó szerint azzal fenyegetnek minket, hogy ha Szlovákia nem fog engedelmeskedni Ukrajnának, akkor Ukrajna lesz az, aki leállítja az olaj- és gázellátásunkat“
– mondta Fico, hozzátéve, hogy kormányfőként megvétózná az orosz olaj- és gázellátás leállítására vonatkozó „értelmetlen szankciókat“.
A Smer-SD elnökének elmondása szerint, ha kormányon lennének, minden háborús menekültnek segítenének, de a „Porschén közlekedő spekulánsoknak“ nem. Fico továbbá a fegyverszállítást is elutasította, és a konfliktus békés megoldását hangsúlyozta.
„Szlovákiának semmi köze ahhoz a háborúhoz, amelyet Ukrajna vív az Egyesült Államok érdekében. Oroszország nem a halálos ellenségünk, és nem is lehet az. Mi nem akarunk ellenségeket“
– közölte Fico.
SITA

Kiemelt kép:SITA/Branislav Bibel

KÖRKÉP.SK

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük