KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Feljelentés lett a Magyar Péter féle tüntetésből

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyre csak halmozódnak Varga Judit egykori férje körüli feljelentések, legutóbb mindössze egy nap leforgása alatt csaknem öt levél érkezett a hatóságokhoz. Mint ahogy a baloldali tüntetéseken általában lenni szokott, Magyar Péter demonstrációja sem maradt el incidens nélkül: rendőröknek kellett kimenekíteni a HírTV stábját az erőszakos tüntetők gyűrűjéből.

Futó Boglárka, a televíziós csatorna riportere beszámolója szerint, a Napi aktuális című műsorba próbált élőben bejelentkezni, amikor egy nagyobb demonstráló tömeg körülvette, és nem hagyta beszélni.

Ez is érdekelheti:  Nyílt levél Magyar Péternek

Később pedig a demonstrálók gyűrűjéből megpróbáltak eljönni a tüntetés helyszínéről és néhány résztvevővel interjút készíteni, ez azonban nem sikerült, ekkor léptek közbe a rendőrök, akik felajánlották azt, hogy kiviszik őket, azonban ezután a helyszínre már nem tudtak visszamenni a tüntetők erőszakos fellépése miatt

A sajtóbeszámolóban közölt adatok –bizonyítottság esetén- a garázdaság vétség gyanújára utalnak

– hívta fel a figyelmet Tényi István a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentésében. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi levelében hangsúlyozta, hogy a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselőit, ha önmagukat nem tudják megvédeni, a bűntetőjog szintjén is védelmezze a jog.

Az ismeretlen elkövetőnek semmilyen indoka, oka nem volt arra, hogy így vezesse le a feszültségét. A sajtó képviselője a munkáját végezte, megpróbáltközvetíteni, tudósítani egy nyilvános rendezvényről

– mutatott rá a bejelentő.

Mint fogalmazott, a véleménynyilvánítási szabadsággal összefüggésben ismert és elfogadott az az álláspont, hogy bár az Alaptörvény a véleményt érték- és igazságtartalmára tekintet nélkül védi, de a véleménynyilvánítási szabadság védelme ott ér véget, ahol a kifejtett vélemény már nem tud hozzájárulni a demokratikus akaratképzéshez.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter ma kétszer is megbuktatta a kormányt... - ja, most nem... majdan

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Magyar Péter (Fotó: Teknős Miklós / Magyar Nemzet)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük