KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova a Bloomberg cikkére: ez minden álhír anyja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Bloomberg nemrégiben megjelent cikke, amely azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök belső körének egyes tagjai nem hiszik, hogy Ukrajnának köze volt a Crocus City koncertteremben elkövetett terrortámadáshoz, „minden álhír anyja” – mondta Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő, írja az oroszhirek.hu.

A hírügynökség kedden azt írta, hogy „négy, a Kremlhez közel álló ember szerint nincs bizonyíték Ukrajna részvételére”.

Azt állította, hogy Putyin jelen volt a megbeszéléseken, „ahol a tisztviselők egyetértettek” abban, hogy nincs kapcsolat Kijevvel, de „továbbra is eltökélt abban, hogy a tragédiát arra használja fel, hogy megpróbálja az oroszokat az ukrajnai háború mögé állítani”. A Bloomberg forrásként „egy, a helyzetet ismerő, neve elhallgatását kérő személyt” idézett.

Zaharova a Telegramon keddenreagált a jelentésre: „A hírek mesterműve. Az összes álhír anyja.”

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára és Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Ukrajnának köze lehetett a támadáshoz. Bortnyikov az Egyesült Államok és Nagy-Britannia lehetséges szerepére is rámutatott.

A mészárlásért a magát Iszlám Állam Khoraszánnak (ISIS-K) nevező csoport vállalta a felelősséget. Az USA és az EU ragaszkodik ahhoz, hogy senki más nem lehet a hibás, és folyamatosan tagadják, hogy Ukrajnának bármi köze lenne a terrorcselekményhez. A hétvégén az orosz hatóságok több gyanúsítottat letartóztattak, köztük négyet, akiknek közvetlen közük volt a támadáshoz.

Utóbbiak, akik mindannyian tádzsikisztáni állampolgárok, autóval próbáltak elmenekülni. Az FSZB vezetője szerint jelenleg úgy vélik, hogy Ukrajnában várták őket, és az ukrán fél arra készülhetett, hogy „ablakot” nyisson nekik a határátlépéshez.

MH

Kiemelt képen: Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova © Sputnik / Orosz Külügyminisztérium

 

Ez is érdekelheti:  Nemzetközi reakciók az Izraelt ért iráni támadásra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük