KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Félbeszakadt az orosz himnusz Belgrádban, ez történt utána (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elindulhattak és taroltak az orosz ökölvívók a vasárnap véget ért belgrádi Európa-bajnokságon: 11 arany-, 8 ezüst- és egy bronzérmet nyertek, toronymagasan végeztek az éremtábla élén. S ez egy olyan verseny volt, amelyen az érmes orosz versenyzők tiszteletére az eredményhirdetésen felvonták az orosz zászlót, a győztesknek pedig szólt az orosz himnusz is. Azaz Julija Csumgalakova csak félig hallgathatta meg, mert váratlanul elnémult a hangszóró. Ám nem „szabotázs” történt, csak technikai hiba, és lett rá megoldás.

Amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, a sportolói – valamint az Oroszországot támogató Fehéroroszország versenyzői – nagyon sok sportrendezvényen nemkívánatos személyek; legfeljebb egyéni versenyzőkként olyanok indulhatnak semleges színekben, akik bizonyítottan nem támogatják a háborút, s nem a hadsereg vagy az állambiztonsági szervek által felügyelt egyesületek kötelékébe tartoznak. A sportágak világszövetségei, európai szövetségei között egyébként nincs egységes álláspont „orosz ügyben”. Orosz sportolók a párizsi olimpián is csak semleges színekben indulhatnak, és nem lesznek sokan, hiszen a kvalifikációs versenyekre sem volt egyszerű eljutniuk.

Oroszország ökölvívásban Európában zöld utat kapott

Az amatőr ökölvívás európai irányító testülete, az Európai Bokszszövetség (EUBC) a vasárnap véget ért belgrádi Európa-bajnokságon ledöntött egy falat,  ugyanis ezen a versenyen az eredményhirdetéseknél felvonták az orosz zászlót, a győztesek tiszteletére pedig felcsendült az orosz himnusz, tizenegy esetben is. Az elsőnél, a női 48 kilogrammos súlycsoport eredményhirdetésénél azonban váratlanul félbeszakadt.

Ám az orosz küldöttség tagjai folytatták az aranyérmes Julija Csumgalakovával együtt, és a lelátókon orosz zászlókat lobogtatva is nagyon sokan énekelték. Csumgalakova pedig elérzékenyült a dobogó tetején. Mint később kiderült, csak technikai hiba történt, nem „szabotázs”.

Ez is érdekelheti:  A főpolgármester úgy eltüntette a város pénzét, hogy közben semmi nem épült

Az orosz média máris arról ír, megvan rá az esély, hogy a párizsi olimpián is előkerülnek az orosz zászlók és teli torokból felhangozik az orosz himnusz, hiába száműzné a Nemzetközi Olimpiai Bizottság; és ki tudja, hogy ez milyen következményekkel járhat… De jól senki sem jöhet ki belőle.

Belgrádban egyébként remekül szerepeltek a magyar versenyzők is, küldöttségünk két ezüst- és négy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt. A szerb fővárosban  Bernáth Attila (51 kg) és Lakos Regina (70 kg) második lett, Lakotár Hanna (54 kg), Hoffmann Réka (+81 kg), Virbán Gábor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) pedig a harmadik helyen végzett.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Az orosz női csapat Belgrádban, nem semleges színekben / Fotó: Forrás: Facebook/Федерация бокса России

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük