A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felakasztva találták a Fehéroroszországba dezertált lengyel katonát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A fehérorosz hatóságok közölték, hogy felakasztva találták Minszkben Emil Czeczkó lengyel katonát, aki tavaly a migránshatár-válság tetőpontján dezertált Fehéroroszországba. A férfi halálát vizsgáló biztonsági szolgálatok egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy öngyilkosság vagy gyilkosság történt-e.

Czeczko 2021. december 16-án lépte át a lengyel-fehérorosz határt, és a fehérorosz hatóságoknál menedékjogot kért. A lengyel kormány migráns betörés elleni akciójában részt vevő katona a hírek szerint azért kényszerült elmenekülni hazájából, mert határozottan ellenezte a lengyel hatóságok által a határon átlépő migránsokkal szemben alkalmazott kemény fellépést.

Czeczko a fehérorosz médiának nyilatkozva egyebek mellett azt mondta, hogy két lengyel önkéntest agyonlőttek akik régióba érkezetek menekültek megsegítésére. A lengyel katona ezt az állítását nem bizonyította, és Lengyelországból sem érkezett olyan jelentés, amely megerősítette vagy cáfolta volna a két önkéntes állítólagos halálát.

Ráadásul Czeczko azt is állította, hogy lengyel határőrök és katonák júniusban mindössze tíz nap alatt 200-700 migránst öltek meg és ő maga is részt vett ezekben az állítólagos tömeggyilkosságokban. A holttesteket akkor állítólag a lengyel határőrök tömegsírokba temették. Czeczko azt mondta a fehérorosz újságíróknak, hogy a lengyel katonák sört kaptak a stressz enyhítésére. Ezeket az állításokat azonban semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá.

Czeczko Fehéroroszországban arról is beszélt, hogy a halállal kell szembenéznie, ha visszatér Lengyelországba.

Lengyelországban a média Czeczko történetét Lukasenko Fehérorosz elnök dezinformációs kampányának részeként kezelte.

 

Kiemelt kép: Czeczko / Russia Today


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: