A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Fehér ember nem így harcol” – a New York Times szerint ezt írta Tucker Carlson, ez vezetett a kirúgásához

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ugyanakkor a lap egyoldalúan értelmezi a népszerű tévés üzeneteit.

A New York Times szerint egy privát e-mail felfedezése vezetett Tucker Carlson kirúgásához a Fox Newstól, a Dominion választái rendszert üzemeltető céggel peren kívül hatalmas összegben megállapodó Fox News vezetői ugyanis bepánikoltak a levélt tartalmától.

 

A levél állítólag nem sokkal a washingtoni Kapitóliumnál tartott, 2020. január 6-i Trump-párti tüntetés után született, és Carlson egy videót küldött benne, amin többen vernek egy antifához tartozó fiatalembert.

Carlson állítólag azt írta, hogy „ez három az egy ellen”, ami „tisztességtelen”, és „fehér ember nem így harcol”. Ugyanakkor a lap szerint Carlson azt is hozzátette, hogy egy pillanatig ő is a srác halálát kívánta – legalábbis a lap így állítja be a dolgokat. Valójában Carlson ezt írta:

„Azon kaptam magam, hogy csoportnak drukkolok az egy ellen, azt remélve, keményebbet ütnek és megölik. Tényleg azt akartam, hogy bántsák a gyereket. Meg tudtam ízlelni. Aztán valahol az eszem mélyén megszólalt egy vészcsengő: ez nem jó nekem. Valami olyasmivé válok, amivé nem akarok. Talán valaki szereti ezt a gyereket, és összetörne, ha megölnék. Ha nem érdekelnek az ilyesmik, ha az embereket a politikai álláspontjukra redukálom, akkor miért vagyok jobb, mint ő? 

A Fox News vezetősége állítólag egy nappal azelőtt látta a mailt, hogy a csatorna a bíróságra ment megvédeni magát a Dominion Voting Systemmel szemben. Úgy találták, hogy ha a mail kikerül, számos pluszproblémát okozhat a csatornának. Sőt, a levél szerepet játszott a Dominionnal való peren kívüli egyezségben, aminek következtében a Fox 787,5 millió dollárt fizetett a cégnek.

A levél szövege a bírósági dokumentumok közt szerepel, így került a New York Times birtokába.

Mandiner

Kiemelt kép készítője: Richard Drew / AP

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: