Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fegyverek Ukrajnának: magyar visszatáncolás és orosz vörös vonalak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar kormány beadta derekát Brüsszelnek, és zöld utat biztosított az Európai Unió Ukrajnának szánt 500 millió eurós hetedik fegyverszállításának. Szijjártó Péter külügyminiszter közölte: noha a fegyverszállítás ellentétes Magyarország érdekeivel, a kormány mégsem gördít akadályt az útjába.

Megfigyelők szerint a magyar kormány azért lépett vissza elutasító magatartásától, mert abban reménykedik, hogy engedékenységével hozzájuthat az Unió által visszatartott kohéziós pénzhez.

Kettősség jelei mutatkoznak az Ukrajnával kapcsolatos német politikán is. Berlin ugyan nem küld Leopard 2 tankot Zelenszkijéknek, de nem emel kifogást az ellen, hogy más NATO-államok küldjenek. Főleg a lengyelek kardoskodnak azért, hogy küldhessenek.

Zelenszkij arra számít, hogy a nyugati támadó fegyverek birtokában legyőzhetik az oroszokat, és visszafoglalhatják az Ukrajnától elcsatolt területeket, köztük a Krímet.

Ha Ukrajnának Patriot rakétákat, tankokat és más támadó fegyvereket adnak, az orosz vezetés arra a végkövetkeztetésre juthat, hogy a Nyugat Oroszország megtámadására készül, s annak megfelelő választ kell adnia rá.

Moszkva az elmúlt napokban visszatérően figyelmeztette a Nyugatot, ne lépje át a még át nem lépett vörös vonalakat is, mert megtorlásban lesz része. „Tekintettel az orosz fegyverek technikai fölényére, azoknak a nyugati politikusoknak, akik ilyen döntéseket hoznak, be kell látniuk, hogy olyan globális katasztrófát idézhetnek elő, amelybe országaik belepusztulhatnak” – írta Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament elnöke vasárnap a Telegram csatornán.

A fentiek tükrében különösen elgondolkodtató a magyar kormány kétarcú politikája, hiszen az orosz válaszlépés ránk nézve is kockázatos lehet – jegyezte meg a Békekör szakértője.

Brüsszel, New York, Berlin, 2023. január 24. kedd (MB)

Magyar Békekör

Kiemelt kép: Leopard 2 harckocsi / fotó: flickr.com 

Kapcsolódó:

Légelhárítási gyakorlat Moszkvánál – Figyelmeztetés a NATO-nak

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: