FeGyőr szerint ez így nem Országgyűlés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Első alkalommal szólalt fel a parlamentben a Momentum-frakció.

Fekete-Győr András élete első parlamenti felszólalását intézte hétfőn, a Momentum frakcióvezetője először is a magyar parlament tekintélyét dicsérte, mégpedig olyan nevekkel, mint Kéthly Anna és Nagy Imre, majd elmondta: a Momentumosok hisznek a parlamenti demokráciában, ezért is tették le az alakuló ülésen az esküt. Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte ez egy „megtépázott tekintélyű parlament”.

Mint mondta, szerinte a parlamentben „az egyik oldal mindent megszavaz, másik oldal mindent leszavaz”, ez azonban szerinte nem működőképes. Fekete-Győr András szerint a Momentum „Kossuth Lajos elképzelését” szeretné követni, ezért minden eredményt el fog ismerni, de minden hiányosságot is hangsúlyozni fog.

Dömötör: Ne képviseljék a 2010 előtti bukott politikát, ne dobjanak füstgránátot

A Momentum frakcióvezetőjének Dömötör Csaba válaszolt, aki először is jó munkát, sok sikert kívánt minden, első alkalommal parlamentbe jutó képviselőnek. Majd emlékeztette Fekete-Győr Andrást: pár héttel ezelőtt épp a Momentum gondolkodott azon, hogy bojkottálják az Országgyűlést, és megkérte, hogy ha ismer olyan baloldali képviselőt, aki még nem tette le a képviselői esküjét, győzze meg arról, hogy tegye meg.

Dömötör ezek után pár javaslatot is tett a Momentumnak, ezek közül az egyik: ne kampányoljanak külhoni magyar pártok ellen – utalva ezalatt arra, hogy Fekete-Győr a múltban a Momentum romániai testvérpártja mellett kampányolt –, ne fúrják meg az Olimpiát, és ne tegyenek elhamarkodott kijelentéseket a háború kapcsán.

Ha pedig nem értenek egyet a kormánnyal – ami egyébként teljesen jogukban áll –, ne dobjanak füstgránátot a rendőrre”

– tette hozzá Dömötör. Azt is javasolta a frakcióvezetőnek, hogy inkább ne mosson elektromos rollert zuhany alatt. Végül arra is megkérte a Momentumot: ne képviseljék a 2010 előtti bukott politikát, azonban, mint mondta, „egyfajta DK-s ifjúsági tagozatként” ez elég nehéz lesz a pártnak.

Kiemelt kép: Facebook

Mandiner

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük