Fauci megduplázta vagyonát a Covid-19 idején

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Anthony Fauci nettó vagyona 2021-ben 12,6 millió dollárra nőtt, ami közel kétszerese a 2019-es 7,6 millió dollárnak – közölte pénteken az OpenTheBooks felügyeleti csoport, a Fauci munkáltatójától, az Országos Egészségügyi Intézettől kapott pénzügyi információkra hivatkozva.

Fauci, aki a világjárvány előtt a szövetségi kormány legjobban fizetett alkalmazottja volt az Országos Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatójaként, 2021-ben 456 000 dollárt, 2022-ben pedig 480 000 dollárt húzott le. Ez a fizetés azonban csak a töredékét képezi annak az összegnek, amit a Cocid-19 időszaka alatt söpört be, miközben Covid-19-politikájával recesszióba taszította az Egyesült Államok gazdaságát.

A közzétett dokumentumban számos nyugdíjszámlát és egyéb pénzügyi eszközöket mutatnak be, amelyek mindegyike felértékelődött a világjárvány alatt, miközben a reálgazdaság nagy része megszenvedte ezt az időszakot. A könyvjogdíjak és az izraeli Dan David 1 millió dolláros díja, valamint a megjelenési és előadói díjak teszik teljessé Faucinak a Covid-19 időszaka alatti jövedelmi eredményét. Amikor azonban az OpenTheBooks arra kérte az NIH-t, ( National – American Institutes of Health, az Egyesült Államok kormányának intézménye) hogy mutassák be az orvosnak kifizetett összes jogdíjat a dokumentumban – amely pontosan megmutatná, hogy Fauci mennyi anyagi haszonra tett szert a gyógyszerekből és más szabadalmakból – annak csupán az erősen megszerkesztett verzióját tették közzé.

Dr. Fauci ugyan több mint 55 évig volt kormányzati alkalmazott, azonban háztartásának nettó vagyona a világjárvány alatt szökött az egekbe

– mondta Adam Andrzejewski, az OpenTheBooks vezérigazgatója a Fox News-nak.

Faucit a világjárvány során azért kritizálták, amiért állítólag profitált a remdesivir nevű drága vírusellenes gyógyszerből, amelyet a Covid-19 kezelésének alapjává nyilvánított, annak ellenére, hogy a klinikai vizsgálati eredmények nem voltak meggyőzőek.

A jelek szerint Fauci nem szeret a pénzügyeiről nyilvánosan beszélni, Roger Marshall republikánus szenátort „ bolondnak ” nevezte, amiért azt akarta, hogy tegyék nyilvánossá azokat a dokumentumokat, melyek Fauci anyagi gyarapodását vizsgálják A kansasi szenátor, aki egyben orvos is, egy januári meghallgatáson kérte Fauci pénzügyi adatait.

Kiemelt kép: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük