KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fake newst terjeszt Magyarországról a Bloomberg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Bloomberg és a Szabad Európa is azt állítja, hogy a kínai elnök Budapesten nagy bejelentést tesz, ám egyelőre csak a tárgyalások zajlanak egy autógyártó vállalat beruházásáról.

A Bloomberg is átvette a Szabad Európa hírét, amely szerint Hszi Csin-ping kínai elnök Budapesten, Orbán Viktor társaságában jelenti be, hogy a kínai Great Wall Motors Magyarországon, pontosabban Pécs mellett építi meg első európai gyárát – csakhogy ez fake news.

Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója az álhírrel kapcsolatban közölte:

A kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is elkötelezett Baranya vármegye fejlesztése mellett. Ezzel kapcsolatban a kormány számos döntést meghozott az elmúlt hónapokban. A híresztelésekkel ellentétben azonban semmilyen pozitív befektetői döntés nem született a Pécs melletti területek kapcsán.

Az viszont tény, hogy a felek tárgyalnak egymással, azaz egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újabb olyan beruházást jelent be Magyarország, amelyről egész Európa irigykedve beszélhet. Egy héttel ezelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is meglátogatta Kína egyik legnagyobb autógyártóját Baodingban, ahonnan ezt írta:

A több ezer fejlesztőmérnök munkájának eredménye szemmel látható: a folyamatosan megújuló csúcstechnológia teszi az ázsiai és a világpiac egyik legsikeresebb szereplőjévé a vállalatot.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Ijesztő változás: Egyre rosszabbul néz ki Zelenszkij

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük