KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A világ egyik vezető hatalma még erősebb szövetséget köthet Magyarországgal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kínai elnök európai látogatása még erősebbé teheti Budapest és Peking kapcsolatát, a keleti nyitás eredménye újabb megállapodásokat jelenthet.

Hszi Csin-ping kínai elnök hamarosan Európába látogat, üzenete pedig egyértelmű: Peking sokkal több gazdasági lehetőséget kínál a blokk számára, mint amennyit az Egyesült Államok hajlandó elismerni – írja a Bloomberg.

Magyarország komoly stratégiai partnere lehet Kínának abban, hogy lassítsa az EU Pekingtől való elszakadását, mivel lehetősége van az uniós politika felhígítására vagy blokkolására

– áll a cikkben.

A szerző szerint Orbán Viktornak kevesebb lehetősége van a kereskedelmi korlátozások fékezésére, mivel ezekhez minősített többségre van szükség, ennek ellenére élésen ellenezte azt az uniós tervet, amely szerint több kínai céget is feketelistára tettek volna.

Magyarország bizonyítja, hogy a Peking iránti lojalitás jutalmakkal jár

– közölte a tudósítás, hozzátéve, hogy sajtóhírek szerint Hszi Budapesten Orbán Viktor társaságában jelenti be, hogy a kínai Great Wall Motors Magyarországon építi meg első európai gyárát.

A Bloomberg tehát a Szabad Európa cikkére hivatkozik, ám Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési ügynökség vezérigazgatója közölte: fake newsról van szó.

„A kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is elkötelezett Baranya vármegye fejlesztése mellett. Ezzel kapcsolatban a kormány számos döntést meghozott az elmúlt hónapokban. A híresztelésekkel ellentétben azonban semmilyen pozitív befektetői döntés nem született a Pécs melletti területek kapcsán”

írta közösségi oldalán a kormánybiztos.

A bejelentés tehát nem igaz, ám a tárgyalások ténye ismert: egy héttel ezelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is meglátogatta Kína egyik legnagyobb autógyártó vállalatát Baodingban.

Mandiner

Kiemelt képen: Orván Viktor és Hszi Csin-ping / Fotó: Facebook

Ez is érdekelheti:  Lázadnak az ukrán kamionosok a mozgósítási törvény ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük