KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ezeket az árukat nem lehet Litvánián keresztül Kalinyingrádba szállítani

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kalinyingrádi Terület Gazdaságfejlesztési Minisztériuma közzétette azt a listát, amelyen azok a tételek szerepelnek, amit tilos Litvánián keresztül bevinni a régióba.

A minisztérium honlapján közzétett, az EU Tanács rendeletének korlátozásai alá tartozó áruk listája 66 oldalon 23 rovatot tartalmaz.

Így például már nem lehet Litvánián keresztül a kalinyingrádi régióba szállítani repülőgép és űrhajó alkatrészeket vas- és acéltermékeket, repülőgép-üzemanyagot, cseppfolyósított földgázhoz hűtőberendezéseket és más egyéb termékeket.
A kalinyingrádi régió kormányzója, Anton Alihanov korábban úgy nyilatkozott, hogy a térség kompkomplexuma megbirkózik a tranzittilalom miatt keletkezett új kihívásokkal. Az olajtermékek szállítása Litvánián keresztül folytatódik a kalinyingrádi régióba, hiszen ezeknek a termékeknek a szállítása augusztus 10-ig nincs korlátozva.
Az orosz külügyminisztérium június 20-án közölte, hogy Moszkva ellenségesnek tekinti Vilnius fellépését, mivel ezzel az intézkedéssel a litván hatóságok a korábbi szerződésekben foglalt kötelezettségüket szegik meg,
Kiemelt kép: © RIA Novosti / Mihail Golenkov
Ez is érdekelheti:  Ukrán "wall-streeti" Köztársaság: az ukrán államiság jövője

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük