KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ezek Zelenszkij elképzelései az Oroszországgal kötendő békeszerződésről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Oroszországgal kötött békemegállapodás két külön dokumentumból állhat, amelyek a két kulcskérdést – Kijev biztonsági garanciáit és Moszkvával való jövőbeni kapcsolatait – fedik le – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton.

Zelenszkij az ukrán médiának nyilatkozva kifejtette, hogy Moszkva egyetlen átfogó dokumentumot szeretne, amely minden kérdéssel foglalkozna. Mivel azonban a biztonsági garanciák más országokat is érintenek, az ukrán vezető szerint két dokumentum jelenthet megoldást.

Az Oroszországgal kötött békeszerződés két különböző dokumentumból állhat. Az egyiknek az Ukrajna számára nyújtott biztonsági garanciákat kell érintenie, a másiknak pedig közvetlenül az Orosz Föderációval való kapcsolatát

– mondta Zelenszkij.

Zelenszkij kifejtette, hogy a biztonsági garanciákat lefedő dokumentumot azok az országok írhatják alá, „amelyek készek szavatolni ezeket a biztonsági garanciákat”, a másik dokumentum pedig Ukrajna és Oroszország jövőbeli kapcsolatairól szólhat.

Zelenszkij azt állította, hogy az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Olaszország és Törökország hajlandóságot mutat arra, hogy biztonsági garanciákat nyújtson Ukrajna számára, de ezt még egyik állam sem erősítette meg. A lehetséges garanciát vállaló államok között korábban ott szerepelt Németország, Franciaország, Lengyelország és Izrael is.

Moszkva egyetlen megállapodást szeretne kötni, amely minden kérdéskörre kiterjed. Azonban nem mindenki akar egy asztalhoz ülni Oroszországgal. Számukra az Ukrajnával kapcsolatos biztonsági garanciák az egyik kérdése és az Oroszországgal kötött megállapodások két külön kérdés ” – mondta Zelenszkij.

A Moszkva és Kijev között március végén Isztambulban folytatott tárgyalásokon elért nyilvánvaló előrelépés ellenére Vlagyimir Putyin orosz elnök a hét elején kijelentette, hogy a béketárgyalások „holtpontra kerültek”. Kifejtette, hogy Ukrajna visszautasította Oroszország egyik legfontosabb célját, a Krím-félsziget oroszként, a donbászi köztársaságoknak pedig függetlenként történő elismerését.

Ez is érdekelheti:  Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt

Putyin kijelentését Szergej Lavrov külügyminiszter bejelentése követte, miszerint Kijev új írásos javaslatokat nyújtott be, amelyek eltértek a személyes megbeszélések során szóba hozottaktól. Az új javaslat Lavrov szerint nem említi, hogy a Kijev által megszerzett biztonsági garanciák kiterjednének a Krímre.

Kijev a világhatalmak biztonsági garanciáit tartja a semleges státusz elfogadásának és a NATO-csatlakozási szándék feladása kulcsfeltételének.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük