KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ezek miatt megszakíthatja Moszkva a kapcsolatokat az USA-val

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz külügyminisztérium bejelentette, hogy mi vezethet az USA-val való diplomáciai kapcsolatok megszakításához. Mindenekelőtt az orosz vagyontárgyak esetleges lefoglalását és a további katonai eszkalációt említik.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes az Interfax című lapnak adott interjúban nyilatkozott az orosz-amerikai kapcsolatok állapotáról. A diplomata hangsúlyozta, hogy Moszkva minden forgatókönyvre felkészült, a negatív és a pozitív forgatókönyvekre egyaránt. Elárulta, mi vezethet a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok megszakadásához:

„Ami egy esetleges konfrontációs fordulat kiváltó okaként a kapcsolatok megszakításának lehetőségét illeti, az lehet a vagyonelkobzás, a további katonai eszkaláció és még sok minden más. Itt nem bocsátkoznék negatív jóslatokba”.

Rjabkov felszólított arra, hogy a Washingtonnal fenntartott diplomáciai kapcsolatok ne váljanak „egyfajta totemmé, amelyet imádni kell”. Ez nem egy „szent tehén, amelyet mindenki véd”. A diplomata úgy látja, hogy a két ország közötti kapcsolatok jelenlegi formája „kómás állapotban” van, ami Washingtonnak és annak deklarált céljainak köszönhető, hogy „stratégiai vereséget okozzon Oroszországnak”.

Rjabkov ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Moszkva nem fogja kezdeményezni a diplomáciai kapcsolatok megszakítását, mivel Oroszország és az Egyesült Államok „kulcsszerepet játszik a nemzetközi biztonság és a stratégiai stabilitás fenntartásában”.

A közelmúltban a New York Times arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök kormánya sürgős tárgyalásokat kezdett szövetségeseivel arról, hogy az orosz központi bank befagyasztott, mintegy 300 milliárd dollár értékű vagyonát az USA pénzügyi segítségnyújtási nehézségei miatt Kijev megsegítésére használják fel. Azt egyelőre nem tudni, hogy Ukrajna közvetlenül kapja-e meg a pénzt, és azt milyen célokra használhatná fel, a gazdaságra és az újjáépítésre vagy a hadseregre.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Vadai Ágnes szerint azért voltak kevesen a vasárnapi tüntetésükön, mert az emberek rettegnek Orbán Viktortól és a Fidesztől

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük