KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Donald Tusk akcióban, fegyveresek jelentek meg a lengyel állami hírügynökség épületében

Azzal, hogy az ultraliberális Donald Tusk és társasága átvette a hatalmat Lengyelországban, olyan változások történnek, amelyek világosan bizonyítják, milyen is a liberálisok demokrácia felfogása. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a sztálini időket, sőt, eszközöket idézik meg azok az események, amelyek Lengyelországban most zajlanak.

Mint ismert, a hatalom a lengyel alaptörvénnyel teljesen szembemenve távolította el a közszolgálati média vezetőit, ráadásul a lengyel közszolgálati televízió épületét erőszakkal szállták meg Tusk miniszterelnök „feketecsizmásai”.  A V4NA nemzetközi hírügynökség a neves lengyel publicistát, Stanislaw Janeckit idézte, aki világosan kijelentette, hogy Donald Tusk és csapata már nem fog visszavonulót fújni, hiszen túl vannak már azon a határon, hogy ezt megtehessék.

Janecki szerint Tuskék és a parlamenti többség olyannyira megsértették a törvényt Lengyelországban, hogy amint lemondanak a hatalomról, börtönbe kell vonulniuk, és ezt ők is tudják. Ezért fognak egyre több és egyre brutálisabb törvény- és alkotmánysértésbe bocsátkozni.

A korábbi kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) támogatói és politikusai azóta is folyamatosan tüntetnek a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza előtt és más helyszíneken.

Az új kormánynak szüksége van a közmédia illegális átvételére, hogy elzárja a lengyeleket a kellemetlen igazságtól. Például a Tusk-kormány beleegyezése az uniós migrációs paktum elfogadásához, amely kényszerköltöztetést vagy pénzbüntetést feltételez

– jelentette ki Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfő, a PiS politikusa egy videóüzenetben, amelyet a közösségi oldalán osztott meg.

Megdöbbentő helyzet alakult ki a PAP varsói székhelyén, a Jog és Igazságosság parlamenti képviselői a közösségi médiában jelentették, hogy fegyveresek jelentek meg az épületben – erről már a Magyar Nemzet értesült.

Dr. Michał Kuź politológus és nemzetközi ügyek szakértője december 21-én ezt írta az X platformon (korábban Twitter):

„A demokrácia olyan rendszer, amelyben ha a pártok elveszítik a választásokat lemondanak a hatalomról. Nagyon aggódom, hogy a dolgok túl messzire mentek, és a jelenlegi kormánykoalíció már semmilyen körülmények között nem lesz képes lemondani a hatalomról”.” Ezek a félelmek máris valósággá váltak. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy a hatalomról már nem tudnak lemondani, vagyis az egyetlen lehetőségük a diktatúra.

Erőszakos jelenetek a TVP székházában:

 

Ez is érdekelheti:  Hollandia még mindig "keresi az igazságot" a lelőtt maláj utasszállító ügyében

Ezen a felvételen Mateusz Morawieczki miniszterelnökkel szemben erőszakoskodnak:

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük