Evo Morales Kubát tartja a világ demokrácia példaképének

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Evo Morales bolíviai elnök, a nagy nemzetközi közfelháborodást és több nemzetközi szervezet állásfoglalását is kiváltott kubai politikai foglyok ügyében , ismételten kifejtette antidemokratikus véleményét.

Nagy hévvel ítélte el az EU levelét, arra vonatkozóan, hogy engedjék szabadlábra a kubai politikai foglyokat, és mindenekelőtt az alapvető emberi jogokat tartsák tiszteletben.

Evo kifejtette , hogy Kuba a világ demokráciáinak mintaképe, különös tekintettel az emberi jogokra és szolidaritásra. Kiemelte Kuba vezető szerepét a Latin Amerikai-i és szocialista világforradalom virágzásában.

Dicsérte még Fidel Castro-t , Raffael Corre-át, Daniel Orteg-át, és Hugo Chavéz-t , akik vele együtt a nagy nemzeti szocialista összefogás, és új dél amerikai erő megteremtői.

Látványos befejezésképpen aláírta a többségében külföldön élő művészek, hírességek, politikusok által kezdeményezett tiltakozást , aminek a neve Kuba védelmében, Aláírói között több ismert magyar név, politikus is fellelhető. Kubai politikai foglyok elleni magyar aláírók.

Az Eu parlament március 11-i határozata egyértelmű állást foglal a politikai foglyok jogai, az alapvető emberi jogok betartatása mellett, és tiltakozását fejezi ki az éhségsztrájkba belehalt politikai aktivista elleni eljárás miatt. Aggodalmát fejezi ki, hogy újabb halálozások fognak bekövetkezni, az újabb éhségsztrájkok miatt.

A kubai politikai foglyok az éhségsztrájkot folytatják, és készek meghalni az igazságért, a szabadságért és a kommunista rezsim tettei miatt.

Tóásó Edit

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük