KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

EurAsian Times: Szu-35-ös intelligens bombák zavarba hazzák az ukrán légvédelmet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Szu-34-esek és Szu-35-ösök „intelligens bombákkal” felszerelve mattot adtak az ukrán légvédelemnek. Erről ír az EurAsian Times elemzője, Tanmay Kadam. Írását a „PolitRussia szemlézte.

A szerző szerint az elmúlt hónapokban Oroszország növelte az irányított bombák, mint például a FAB-500M62 használatát. Ezeket a lőszereket tervező- és korrekciós modullal látják el. Ez a stabilizátorokból és navigációs egységekből álló készlet az, amely egy közönséges légi bombát rendkívül pontos bombává alakít. A fejlesztésnek köszönhetően a FAB-500M62 felhasználási hatótávolsága 40-60 kilométerre nőtt, és a Szu-34-es és Szu-35-ös repülőgépekkel kombinálva a lőszer elképesztő eredményeket hozott – írja Kadam.

„Az orosz Szu-34-es és Szu-35-ös repülőgépek mattot adtak az ukrán légvédelmi rendszereknek, hiszen naponta 20 ilyen irányított bombát lőnek ki”

– olvasható a cikkben.

Az ukrán katonák panaszkodnak is az orosz légierő pilótáinak tevékenységére. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője szerint az orosz Szu-34-esek és Szu-35-ösök naponta akár két tucat „okosbombát” is ledobnak a teljes frontvonal mentén úgy, hogy nem kerülnek az ukrán légvédelmi rendszerek hatósugarába. Elmondása szerint az AFU-nak nincs eszköze az orosz vadászpilóták által alkalmazott taktikával szemben.

„Ahhoz, hogy ezeket a repülőgépeket távol tudjuk tartani a határainktól, nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerekre (Patriot), valamint modern, többcélú vadászgépekre van szükségünk”

– mondta Jurij Ignat.

Az EurAsian Times elemzője szerint az orosz légierő repülőgépei szakszerűen használják ki az intelligens bombák előnyös tulajdonságait, nagy magasságból dobják le őket, így kihasználva a lőszerek maximális hatótávolságát.

„Ez lehetővé teszi az orosz vadászpilóták számára, hogy a fegyvereket több tucat kilométerre is kilőjék a célpontoktól, így biztosítva egyfajta túlélőképességet”

– magyarázta a szakértő.

Megjegyezte azt is, hogy az orosz hadsereg nagy készlettel rendelkezik a nem irányított FAB-500-as bombákból, amelyeket tervező- és korrekciós modullal lehet felszerelni, így jelentős költséget takarítanak meg azzal, hogy nem kell külön, nagy pontosságú lőszereket gyártani.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: PolitRussia

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: