KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

EU-prognózis: fennáll az energiaellátási zavarok kockázata

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fennáll az energiaellátási zavarok kockázata, amelyek jelentős hatással lehetnek az energiaárakra, a globális termelésre és az árak általános szintjére egyaránt – közölte az Európai Bizottság szerdán közzétett őszi gazdasági előrejelzésében.

Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos a prognózist ismertetve elmondta: a gazdasági kilátásokat fenyegető bizonytalanság és lefelé mutató kockázatok az elmúlt hónapokban megnőttek az Ukrajna elleni elhúzódó háború és a közel-keleti konfliktus miatt.

Az európai gazdaság az idén még veszített lendületéből a magas megélhetési költségek, a gyenge külső kereslet és a monetáris szigorítás miatt, majd szerény fellendülés várható a kihívásokkal teli év után. Az előrejelzés összességében 0,6 százalékos GDP-növekedést jósol 2023-ra, úgy az EU egészében, mint az euróövezetben, ami 0,2 százalékkal elmarad a legutóbbi, nyári előrejelzésben várt növekedéstől – tette hozzá az uniós biztos.

Kiemelt kép: illusztráció

Ez is érdekelheti:  A Nyugat alábecsülte a keleti gazdaságokat – Adatok a tisztánlátáshoz

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “EU-prognózis: fennáll az energiaellátási zavarok kockázata

  1. Talán nem kellett volna összeveszni az oroszokkal, végtére is ez nem a mi, és nem az EU háborúja! Akkor lenne gáz meg minden, ha nem szankcionálnánk őket teljesen feleslegesen, mert így is megtalálják a piacukat, de mi elveszítettünk mindent, ami olcsó és biztos volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük