KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Etnikai kisebbséggé váltak a 18 év alatti fehér amerikaiak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ebben a korosztályban a nem spanyol-ajkú fehérek aránya mindössze 47%.

A Z generáció lesz az utolsó fehér többségű generáció az USA történetében. Az „Alpha generáció” (a 2010 után születettek) pedig valamikor a 2040-es évek közepén fogja beiktatni az új „többségi kisebbségi” korszakot – olvasható a The European Conservative hasábjain.

 

Az adatok szerint az etnikai kisebbségek már most is az Egyesült Államok 18 év alatti lakosságának több mint felét teszik ki.

A washingtoni székhelyű Brookings Institution által végzett elemzés arra utal, hogy a nem spanyol-ajkú fehérek, akik ma a népesség alig 60%-át teszik ki, 2045 körül a történelem során először lesznek kisebbségben, ami aláhúzza az Egyesült Államok gyorsan változó demográfiai összetételét.

A William Frey, az agytröszt vezető munkatársa megállapítja, hogy

A 75 ÉVES ÉS IDŐSEBB NÉPESSÉG 77%-ÁT A NEM SPANYOLAJKÚ FEHÉREK TESZIK KI, AZ 55-64 ÉVES KOROSZTÁLY 67%-ÁT, A 35-44 ÉVES KOROSZTÁLY 55%-ÁT, A 18-24 ÉVES KORCSOPORTNAK PEDIG ALIG A FELÉT. EKÖZBEN A 18 ÉV ALATTI KOROSZTÁLYBAN A NEM SPANYOLAJKÚ FEHÉREK ARÁNYA MINDÖSSZE 47%.

„Ezek a minták egy »faji generációs szakadékhoz« vezettek, amelyben a fiatalabb népesség – amelyre az elmúlt évtizedekben nagyobb hatással volt a bevándorlás – sokkal sokszínűbb, mint az idősebb korcsoportok” – jegyzi meg Frey.

Az elemzés szerint alig több mint 20 év múlva az Egyesült Államok lakosságának többségét a következő etnikai kisebbségek fogják alkotni:

spanyol-ajkúak (24,6%), afroamerikaiak (13%), ázsiaiak (7,9%), és 3,8% a több rasszból álló népesség.

A demográfiai előrejelzés egyesek számára igazolja a „nagy helyettesítés ”gondolatát, amely azt állítja, hogy

az európai és észak-amerikai etnikumú európaiakat fokozatosan felváltja az Ázsiából és a globális Délről érkező tömeges migráció.

Mandiner

Kiemelt kép: shutterstock

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: