KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Észrevétel a VASÁRNAPI ÚJSÁG november harmadikán sugárzott műsorához

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

TISZTELT SZERKESZTŐSÉG!

Tájékoztatom Önöket, hogy a múlt vasárnapi műsorukban szereplő Horváth Miklós (történész?) permanensen hibás adatokkal, elhallgatással és történésekkel tévesztette meg a hallgatókat.

Szovjet tankok 1956. november 4-én1/ Október 23-án nem három, hanem két szovjet hadosztály kapott parancsot arra, hogy 24.00-kor lépje át szovjet-magyar határt. A csapatmozgatás nem Zsukov egyéni kezdeményezése volt, hanem szovjet kormány döntése, illetve a döntésük végrehajtása.

2/ Nem a határt átlépő csapatok vonultak be Budapestre október 24-én, hanem az itt állomásozó különleges hadtest egyes egységei.

3/ Nem az itt lévő különleges hadosztály megerősítésére érkeztek az új hadosztályok hazánkba, hanem a különleges hadtest megerősítésére.

4/ Nem 60-65-ezer fős volt a beözönlő agresszorok létszáma, hanem közel 100 ezerrel több!

5/ Nem 2 ezer harckocsival „érkeztek” az agresszorok, hanem 4 ezer harckocsival és páncélozott szállító harcjárművel, valamint harci-repülőgépekkel és helikopterekkel.

6/ Az itt állomásozó szovjet csapatok mozgósítását – részben – már szeptember közepétől megkezdték, beszüntették a szabadságolásokat és feltöltötték üzemanyaggal a járműveket, kiegészítették a lőszer, az élelmiszer, a gyógyszer, az ivóvíz, a térképanyag , a ruházat és más (tartalék anyagok) készleteket.

7/ Nagy Imre nem tiltotta meg a szovjetekkel szembeni ellenállást (ennek ellent mond a rádióban elhangzott kiáltványa is), Király Béla ezt az intézkedést csupán a maga védelmére találta ki, mert abban az egybenigaza volt Horváth Miklósnak, mikor Királyt Budapest katonai parancsnokaként emlegette, csupán azt hallgatta el, hogy a katonai parancsnok november 4-én, kora reggel, három gépkocsival (kb. 35-40 nemzetőrrel) D E Z E R T Á L T (!!!) a fővárosból, szó nélkül itt hagyva katonáit (ugyanezt megtette 1945 márciusában Kőszegen, majd – „három a magyar igazságnak megfelelve”- Nagykovácsinál is).

8/ Horváth Miklós állításával ellentétben, Király Béla nem volt a Nemzetőrség főparancsnoka (ilyen kinevezést nem kapott sem a minisztertanácstól, sem Nagy Imrétől).

9/ Ha Nagy Imre megtiltotta volna az ellenállást a szovjetekkel szemben, akkor nem érthető, hogy Király Béla miért szállt szembe Nagykovácsinál a szovjetekkel, bár már az is tisztázódott, hogy a Nagykovácsi mellett lévő Kopasz hegyi kilátóról nézte, hogy miként lövöldözik le a szovjetek a nemzetőreit (kb. 20 főt) és miként ejtenek fogságba kb. 17 főt, majd gépkocsiba ülve elszáguldott a helyszínről Ausztria irányába.

Az már csupán hab Király tortáján, hogy december végére már New-Yorkba érkezett, és azt nyilatkozta a THE PROVIDECE JOURNAL december 30-án megjelent számában, hogy 8 (azaz nyolc) harckocsival és 400 (azaz négyszáz) emberével (Sic!) törte át a Budapest körül létrehozott szovjet csapatok „gyűrűjét” és a Dunántúlra vonult.

Epilógusként: Célszerű lett volna egy jobban felkészült történészt kiválasztani a Tisztelt Szerkesztőségnek az „56-os forradalom és szabadságharc egyes mozzanatainak ismertetésére, mert azt már csak zárójelben említem meg, hogy Horváth Miklós anno dacumál a Néphadseregkomisszárja (politikai tisztje) volt és Király Béla tömény hazugságait csomagolta sztaniol papírba, ’56-os történésszé pedig akkor avanzsált, amikor (Für Lajos honvédelmi miniszter regnálása idejében) átejtőernyőzött a Hadtörténelmi Intézet és Múzeum állományába.

Elnézésüket kérem, ha az észrevételemmel gondot okoztam volna Önöknek, de feltételezem, hogy a további eredményes munkájukhoz a hasonló „bakik” elkerülését segítettem,

Tisztelettel:

Prof. Dr. Bokor Imre

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Észrevétel a VASÁRNAPI ÚJSÁG november harmadikán sugárzott műsorához

 1. Tisztelt Bokor Imre Tanár Úr!

  Kapott-e választ levelére?

  Már nagyon várom azt a kort, korszellemet, amelyben a hibát elkövetők embereknek tekintik magukat. És nem szégyellik bevallani, ha valamiben tévedtek, hibáztak. Mert emberek. Ők is, mint mi.

  Különösen a tömegtájékoztatásban dolgozók tekintsék magukat annak. (Ld. nemcsak a Vasárnapi Újság-ot, de a közszolgálati TV-csatornát is, pl. a Jelenszki-film műsorukból indoklás nélküli levétele kapcsán.)

  Köszönettel és tisztelettel:

  A Telekiek…..

  1. TISZTELT TELEKIEK!
   A Honvéd Kórház igazgatójától (parancsnokától) Szabó István mérnök dandártábornok úrtól kaptam válaszlevelet, amelyben részletes magyarázatot ad egyes problematikus kérdések okairól. Levelének érdemi részért az alábbi idézetekkel illusztrálom:
   „A PANASZÜGYET KIVIZSGÁLTAM, A HATÁSKÖRÖMBE TARTOZÓ INTÉZKEDÉSEKET MEGTETTEM, AZ ÜGY KAPCSÁN MEGÁLLAPÍTOTT HIÁNYOSSÁGOK MEGSZÜNTETÉSÉRE.
   „A levelében említett, kollégáink részéről tapasztalt arrohganciára. sértő hangvételre, udvariatlanságra, vagy tiszteletlenségre semmilyen mentség nincs. Ezekben az esetekben a legszigorúbban járunk el kollégáinkkal szemben.”
   ” Megköszönve javaslatait az ellátás jobbítására és elnézést kérve az Önöket ért kellemetlenségekért kérem a fentiekben foglaltak szíves elfogadását.”
   Úgy gondolom, hogy a parancsnok úr levele minden olvasót megnyugtatott, és bízom abban, hogy a levél szellemének megfelelően jelentős javulás lesz a kórházban a betegekkel való foglalkozás vonalán.
   Ezek alapján biztatok mindenkit, hogy ne hagyják szó nélkül a „kiskirálykodást” senki részéről, mert komoly eredményt csak akkor érhetünk el, ha a bátran szóvá tesszük a hiányosságokat és a
   sérelmes viselkedéseket.
   Megköszönve érdeklődésüket, tisztelettel búcsúzom:
   Bokor Imre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük