A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Rájövök, hogy én is kérhetek kártérítést, és kérhetek kamatot.” – Evo Morales bolíviai elnök beszéde

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

(FILES) Bolivian President Evo Morales hFelállt, szót kért, elmondta. Egyszerű nyelven szólt, amit szinkrontolmács fordított több mint száz államfőnek és tisztviselőnek, és sikerült hatalmas zavart keltenie szavaival.

Evo Morales bolíviai elnök beszéde az EU ülésén (30/06/2013) :

„Itt vagyok én, Evo Morales és azért jöttem, hogy találkozzam azokkal akik a felfedezést ünneplik. Itt vagyok én, a leszármazottja azoknak, akik gyarmatosították a 40 000 éves Amerikát, és azért jöttem, hogy találkozzam azokkal akik csak 500 évvel ezelőtt találtak rá. Itt vagyunk mindnyájan, nagyon jól tudjuk kik vagyunk, és ez elég.

Az én európai vámügyi Nagytestvérem írott papírt kér tőlem, aminek a neve vízum, hogy találkozhassam azokkal, akik minket megtaláltak egyszer. Az én európai uzsorás Nagytestvérem pénztartozás megfizetését kéri tőlem Júdásnak, akinek sosem engedtem eladni magam. Az én európai zugügyvéd Nagytestvérem elmagyarázza nekem, hogy minden tartozást kamattal kell visszafizetni, amit magukat embernek nevező lények adnak a beleegyezések kérése nélkül.

És lassan én is felfedezek. És rájövök, hogy én is kérhetek kártérítést, és kérhetek kamatot. Az Indiánok Archívumában, ahol papír papír hátán, átvételi elismervény átvételi elismervényen, és aláírás aláírás hátán van, az áll, hogy csupán 1503 és 1660 között San Lucas de Barrameda városába ( Sp.o.) 185 ezer kg arany és 16 millió kg ezüst érkezett Amerikából.

Fosztogatás lett volna? Én ezt nem akarom elhinni! Mert akkor azt kellene gondolnom, hogy a keresztény Nagytestvérek megtörték a Hetedik Parancsolatot. Rablás? Isten ments, hogy azt gondoljam, hogy az európaiak, mint Káin, megölték és megtagadták a vértestvérüket! Népirtás? Ez hitelt adna a rágalmazóknak, akik a felfedezést egyben az indiánok megsemmisítésének minősítették, vagy a szélsőségesek, akik kimondják, hogy a kapitalizmus kezdete és a jelenlegi európai civilizáció a nemesfémek áradatának köszönhető. Nem! Azt a 185 kg aranyat és 16 millió kg ezüstöt az első baráti kölcsönnek kell tekinteni Amerikától Európa fejlesztésére, amit azután még sok más követett. Ellenkező esetben háborús bűnösök létezéséről kellene beszélnünk, ami nem csak az azonnali visszafizetés szükségét jelentené, hanem kompenzációt a fájdalomért és a károkért.

Én, Evo Morales, előnyben részesítem a legkevésbé bántó hipotéziseket. A mesés tőkekivitel nem volt más, mint a kezdete egy Marshall-tervnek, hogy biztosítsák a barbár Európa rekonstruálását, amit a siralmas háborúk tönkretettek. Ezért, az ötödik centenáriumát ünnepelvén A Kölcsönnek, megkérdezhetjük: értelmesen használták fel az európai Nagytestvérek, felelősséggel vagy legalábbis produktívan a Nemzetközi Indián Alap bőkezű előlegét? Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem. Elherdálták csatákra, a Harmadik Birodalomra, és egyéb megsemmisítésekre. Pénzügyileg, képtelenek voltak 500 éves türelmi idő után mind lezárni és kifizetni a tőkét kamataival együtt, mind függetleníteni magukat a nyersanyagoktól, az olcsó energiától és a nettó bevételektől amit a Harmadik Világ biztosít nekik. Az undorító kép megerősíti azt, hogy ez a támogatott gazdaság soha nem fog működni, és arra kényszerít bennünket, hogy reklamáljuk a tőkét a kamatokkal együtt, amit olyan nagylelkűen hagytunk évszázadokon át halasztani, és nem kértük a visszafizetést.

Ezek után tisztázzuk, mi sem engedjük el a mi európai Nagytestvérünknek a gonosz és vérszomjas 20-30 % kamat megfizettetését, amit ők is behajtanak a harmadik világ népeitől. Követeljük a megelőlegezett nemesfémek megtérítését plusz egy szerény 10 %-os kamatot, és ezt is csak az utolsó 300 évre visszamenőleg, az első 200 évért megkegyelmezünk. Tehát az alaptőkén kívül, és az Európában alkalmazott kamatos kamat hozzáadása után, tájékoztatjuk a felfedezőinket, hogy első körben tartoznak 185 kg arannyal és 16 millió kg ezüsttel, ehhez mondjuk 300 nullát tehetünk ugyebár a 300 évért,….én ezt ki sem bírom számolni mennyi. Mennyit nyomna mindez ha vérben számolnánk vajon?

Hogy Európa fél évezreden át képtelen volt elegendő vagyonra szert tenni, hogy megszüntesse ezt a szerény tartozását, a teljes pénzügyi kudarcuk beismerését jelenti, és/vagy az őrült irracionalitását a kapitalizmusuknak. Ezek persze metafizikai kérdések, ami minket, indiánokat nem nyugtalanít. De ha mi megköveteljük az aláírását egy szándéknyilatkozatnak, ami arra kötelezi az Öreg Kontinens népeinek lakósait, hogy tartsák tiszteletben, és érezzék elkötelezve magukat egy privatizációnak vagy átalakításnak Európában, ami lehetővé teszi számukra az első visszafizetését egy történelmi adósságnak…..na ugye erre szóhoz sem jutnak!”

Forrás: Facebook

Nemzeti InternetFigyelő

NIF megjegyzés:

Evo Morales elnök szájából ez a beszéd sosem hangzott el, de igazságtartalma viszont nagy. Bár elhangzott volna… Köszönet Szentesi Kálmán olvasónknak a nyomozásért. Az eredeti közlő a téves információért elnézést kért, mely itt olvasható.

24 thoughts on “„Rájövök, hogy én is kérhetek kártérítést, és kérhetek kamatot.” – Evo Morales bolíviai elnök beszéde

 1. A kapitalizmust a saját fegyverével, uzsorával megvilágitva…Biztos meghatódtak a nagy testvérek…De morálesnek igaza van s ezt tudják…Ennyit a dualizmosokról….A kigyó saját farkába fog harapni…

  Nyírségi Betyár

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  1. Majd akkor lesz csak igaza, ha ezt fegyverrel be is bizonyítja, addig semmit nem érnek a szép szavak. Magyarul csak akkor van igazad, ha bele tudod verni a másik fejébe, aki a földön fekve az életéért (és unokái életéért) cserébe elismeri.

   Zorkó

 2. Pontosan ezt mondom én is, magyar indiánként az amerikai indiánokkal való szolidaritásból.

  Dienes Erzsébet

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

 3. Zseniális! Kár, hogy a híradókban arról tudósítanak, hogy melyik állatkertben melyik panda maci mit csinál, de erről nem.

  Baumag

  1. A pandamacik étkezési kultúrájának kiderítésénél fontosabb esemény nem történhet már a mi tökéletes világunkban.

   Egyébként a felszólalást kissé hiányosnak tartom, mert kimaradt belőle Amerika őslakóinak majdnem totális kiirtása után járó , jóvátételi igény megemlítése.

   Dienes Erzsébet

 4. Szép szöveg! Bàr mindegyik àllamfö igy kezdene beszélni.
  Azonban Morales, moràlisan eléggé alacsony szinten van és emiatt eléggé hiteltelen. Egyszer engedje szabadon Toàso Elödöt. S a jövöben meg a vàlasztàsi kampànyban ne legyenek ilyen mondva csinàlt puccsok, mint amit ràkent Toàsoékra!
  Egy maffiozo akkor is maffiozo marad, ha netalàn nemzeti érzelmü!

  Futurist

  1. „Egyszer engedje szabadon Toàso Elödöt”

   Tóásóék ki akarták nyírni Moralest, ez nem kérdés. Ez Rózsa Flores, Kepesnek adott nyilatkozatából egyértelmű. A Bolíviai ellenzék – akik az ottani gazdag európaiakat képviselik – fizette meg őket, hogy végezzenek az indián elnökkel. De rábasztak, mert leleplezték őket. Egy mocskos játszmában a mocskos oldalon álltak.

   üdv. Aranyapa

   1. Hát ez egy mese, amit ide irtál. Flores Rózsa, aki a horvát hadsereg háborúban edzett ezredese volt, nem megy ugy oda puccsot tervezni és kivitelezni, hogy a hotelszobájuk tele van fegyverrel. Puccs tervezésben és kivitelezésben a délamerikaiak a profik. A puccs a politika egyik szokványos eszköze ott!

    Egyszóval ez a puccs csak a fajankóknak kitalált mese!

    Futurist

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

 5. Nagyon jól beszél Molaresz. A piacilegyek tartoznak az indiánoknak.A magyar (indiánoknak) is tartoznak.

  Rigo Zoltán

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

 6. Ebben tökéletesen igaza van Morales úrnak. A 185 kg arany nagyon el lett írva, mert a börtönök elől menekült, írni-olvasni sem tudó európai bűnözők a gyönyörű szép műkincseket beolvasztva hurcolták át. S ennél jóval többet.
  Anna

  1. Nem a zsidók irtották ki az indiánokat, pusztították el a kultúrájukat, rabolták el a vagyonukat, hanem a keresztények Jézus nevében. Felesleges mindig zsidózni, mert kontraproduktív.

   üdv. Aranyapa

   1. Kezdek rájönni lassan, hogy ki is ez az Aranyapa. A kereszténység a fogat-fogért, szemet-szemért alapú vallásgyakorlatot, az elzsidósított, „kereszténynek” nevezett, alapon űzték az indiánokkal szemben. A zsidóság akarata szerint lett az ótestamentum kanonizálva. A „keresztények” biztosan nem Jézus tanításai alapján irtották ki az indiánokat, mivel Jézus új törvényt adott nekünk, amit új testamentumnak nevezünk.
    Aranyapa, menj a zsinagógába és ott hirdesd hamis tanaidat, ott fegyelmezd a Jézus által hazugnak mondott zsidó népedet!

    Futurist

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

 7. Azt lehet tudni, hogy pontosan milyen találkozón hangzott el ez a beszéd Evo Morales szájából? Próbáltam megtalálni az eredetit, és bár ezen a linken – http://webtv.un.org/search?term=evo+morales – a korábbi évek ENSZ közgyűlésein elhangzott beszédek is fent vannak, a hírben idézettet nem találtam meg. A dátum is zavarba ejtő, mert június 30-ai dátummal egyáltalán nincs Morales-beszéd az ENSZ archívumában.
  Nekem nagyon gyanús, hogy ez egy kamu lesz már megint…

  Kálmán

  1. Kedves Kálmán!

   Jogos az észrevétel, nem az ENSZ, hanem az EU június 30-i ülése előtt. Ez sajnos a fordító elírása volt.

   Köszönjük:

   NIF

   1. Nos, azóta én is tovább kutattam, és sajnos a helyzet rosszabb: nem figyelmetlen elírásról van szó. Ezt találtam ezen az oldalon: http://tlakatekatl.wordpress.com/2013/08/13/speech-given-by-bolivian-president-evomorales-in-europe-june-30-2013-marshalltesuma-indigenous-decolonize/

    „Upon further research, it appears that Morales never gave the speech below. It’s an internet hoax, and I got duped; I apologize for this.”

    Vagyis kiderült, hogy Morales valójában soha nem mondta el az idézett beszédet, ez csak egy internetes hoax, aminek a továbbközlő bedőlt (amiért elnézést kér).
    A kitalált beszédet egy bizonyos Luis Britto García jegyzi, és 1990. október 18-án jelent meg az El Nacional újságban.

    (Publicisztikának és véleménynek – aminek szánták – ettől függetlenül kiváló, csak nem a bolíviai elnöktől származik, és sohasem hangzott el az ENSZ/EU előtt.)

    Kalman Szentesi

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

 8. Igen jól beszélt az indián testvérünk.
  És ezek után rájövök, én is, hogy kérhetek kártérítést, és kérhetek kamatot.
  Kérhetek,kártérítést,a török elleni harcokért,Mohácsért,a zsido habsburgok ténykedéséért.A zsido patkány forradalomért,az 1-2. világháborúért amit a zsidó nagytőke robbantott ki, a zsidó megszállásért ami 1945 óta tart.
  Igen kérhetek, és talán lesznek olyan kegyesek,hogy egy szép csendes szobát kapok valamelyik elmegyógyintézetbe közvetlenül Evo Morales bolíviai elnök mellet, ha nem, rövidebben intézik, mint már sokszor a történelemben. 🙂
  De azért valami már elkezdődött, nem fog ez a dőzsölés örökké tartani paraziták!

  Parazita mentes szebb jövőt!
  sakter

 9. Tisztelt Uraim!

  Köszönöm önöknek a gyors tisztázást. Ez a tisztességes eljárás rendje.
  Jó, hogy megismerhettük a cikket, nagyszerű, hogy azt is tudjuk, hová lehet besorolni. De legnagyszerűbb az, hogy korrekt módon helyt kapott a hozzászóló, aki kétségbe merte vonni az eredetiséget.

  Nekem nem is jutott eszembe utánanézni.

  Viszont a Bajai videobotrány alkalmából volt alkalmam megtapasztalni hogyan utasítja el a bulvársajtóvá züllesztett közszolgálati média az eseményt kétségbevonó, vagy vitató hozzászólásokat.

  A sajtó nyomtatott és képi hitelessége önöknél kezdődik, bár az a gyanúm, önöknél is fejeződik be.

  Tisztelettel: Dienes Erzsébet

 10. Evo ezt elmondta !!! Ami hazugság az a visszavonása, amit egy zsidó oldal hozott le, mivel igen kellemetlen a TOLVAJ POKOLFAJZATOK SZÁMÁRA !!! Evo ezt a szöveget egy Venezuelai írótól idézte és olvasta fel : http://www.elhistoriador.com.ar/…/quien_debe_a_quien.php És nézzük már meg kinek volt az EMBERE ez az író !!! Hugó Chavezé, aki Evo Moralessel TEST-VÉRI kapcsolatban van !!! Luis García Britto (született Caracas , október 9, 1940 [ 1 ] ), a venezuelai író, drámaíró és esszéista. 2002-ben nyerte a venezuelai nemzeti irodalmi díját , mint egy életműdíjat. A 2005-ben ismerték el a Ezequiel Martínez Estrada tiszteletbeli odaítélése Casa de Las Américas . 2012 áprilisában kapta Venezuela Érdemrend Juan Francisco de León . 2012 májusában nevezte ki az elnök Hugo Chavez a venezuelai Államtanácsba, „a legnagyobb kör az elnök tanácsadói köre” akik a venezuelai alkotmányt felügyelik.

  Lipto Benedek

 11. Tisztelt mindenki! Most akkor elmondta, vagy nem mondta el? Vagy ennyire hülye lennék? Nem értem…

  Attila

  1. A nagy visszhangot kiváltott EVO MORALES beszéd

   amit folyamatosan dezinformálni próbálnak, mert „ciki” hallgatni az Igazságot.

   Evo Morales Ayma elnök nyilatkozata az Európai Közösségi államok találkozóján. (2013/06/30)

   Statement of President Evo Morales Ayma to the gathering of Heads of State of the European Community, (06/30/2013). – See more at:

   http://voiceofdetroit.net/2013/09/01/i-too-can-demand-repayment-evo-morales-pres-bolivia/

   Lipto Benedek

 12. Akkor lesz igazság és béke a világon, ha az indiánok valódi kártérítést, kárpótlást kapnak a földrész őslakóit majdnem az írmagjukig kiirtó telepesektől.

  Abba ugyan az összes nagyhatalom teljesen tönkre menne, de egyben a hatalmi fölényük is megszűnne, és nem tudnák tovább a többi földrész őslakóit is ugyanúgy kipusztítani, mint tették évszázadokkal ezelőtt az amerikai kontinens őslakóival.

  D.E.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: