KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Erdogan: Több mint 900-an vesztették életüket a törökországi földrengésben – további videók

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Legalább 912-en haltak meg és 5 385 sérültje van a földrengésnek, ami az elmúlt évtizedek legerősebb rengése volt – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök.

A tragédia után Erdogan elmondta, hogy a 7,7-es erősségű földrengés, amely az ország középső részén pusztított, 912 ember életét követelte, és 5385-en megsérültek. „2470 embert mentettek ki a romok alól, és 2818 épület semmisült meg” – jelentette ki.

Rengeteg halálos áldozatot követelt a pusztító földrengés Szíriában is

Az elnök megjegyezte, hogy a helyi hatóságok „minden eszközüket mozgósították”, hozzátéve, hogy az elhárítási erőfeszítésekben nemcsak a katasztrófa sújtotta tíz tartomány, hanem tíz másik regionális kormányzó is részt vesz.

Elmondta, hogy jelenleg a keresési és mentési erőfeszítések az elsődlegesek, hogy a romok alatt rekedt embereket ki tudják szabadítani. Összesen 9000 fő vesz részt a munkálatokban, és ez a szám folyamatosan növekszik – mondta Erdogan.

Erdogan a ma bekövetkezett tragédiát „az 1939-es kelet-türkiziai Erzincan földrengés óta a legnagyobb katasztrófának” nevezte, amely becslések szerint 32 ezer ember halálát okozta és amelyben 100 ezer ember sérült meg.

A szerencsétlenség a szomszédos Szíriát is elérte, az ország egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok száma elérte a 326 főt, és 1042-en megsérültek.

Az erős földrengés megrongált egy földgázvezetéket is a térségben, ezt erősítette meg a BOTAS állami energiavállalat. Az alábbi videókban a gázvezeték sérülésének következményei láthatóak. A csőben lévő gáz táplálja a heves égést.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ukrajna megadására szólít fel Oroszország, ha Kijev nem fogadja el békefeltételeit

Kapcsolódó:

Szijjártó Péter: Magyarország felajánlotta segítségét a törökországi földrengés utáni mentésben

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük