KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ki van az utcán? - avagy abból tartjuk el őket, amit sikerül megóvni a rombolásaiktól

Ennyi segélyt kaphatnak a migránsok Németországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szövetségi fizetési kártyát vezetnek be a migránsoknak, hogy csak saját célra használják fel a segélyt a hazautalás helyett.

Ismét egy újabb fordulat következett be a német migrációs politikában. A napokban a 16 német szövetségi államból 14 megállapodott arról, hogy fizetési kártyákat fognak kibocsátani a migránsoknak közös eljárásrend szerint –jelentette be szerdán Wiesbadenben Boris Rhein, a CDU hesseni miniszterelnöke.

A jövőben az ellátásra jogosultak egységes előírások szerint készpénz helyett kártyára történő jóváírásként kaphatják meg az ellátásuk egy részét. Bajorország és Mecklenburg-Előpomeránia külön hatáskörben kezeli a problémát, de a tervek szerint ott is tervezik a fizetési kártya bevezetését.

Korábban tavaly november elején a szövetségi államok kormányfői és a szövetségi kancellár megállapodtak abban, hogy a menedékkérők ellátásairól szóló törvény szerinti ellátásokban részesülők számára fizetési kártyát vezetnek be. Egy munkacsoport ezután kidolgozta a fizetési kártya modelljét, amely egységesített minimumszabályokkal rendelkezik egész Németországban.

Mint közölték, megállapodtak, hogy egy, a készpénzes fizetést helyettesítő, hitelalapú kártyáról van szó, amely számlakapcsolat nélküli betéti funkcióval rendelkezik. Az ellátásra jogosultak a jövőben készpénzfizetés helyett kártyán jóváírva kapják meg az ellátásuk egy részét.

A készpénz mennyiségéről és egyéb kiegészítő funkciókról minden szövetségi állam maga dönt.

A fizetési kártya elvileg országszerte, minden ágazatban használható, azonban regionálisan és ágazatilag  korlátozható lesz a használata.

A kijelölt cél a kártya 2024 nyarára történő bevezetés. A tárgyalások során a szövetségi kormány vállalta, hogy a lehető leggyorsabban kezdeményezi a szövetségi törvények szükséges módosításait.

A fizetési kártya bevezetésével csökkentjük a helyi hatóságok adminisztratív terheit, megakadályozzuk az állami támogatásból származó pénzek származási országokba történő átutalásának lehetőségét, és ezzel fellépünk a migránsok embertelen csempészete ellen

mondta Boris Rhein hesseni kormányfő, hozzátéve, hogy egy ilyen kártya bevezetését fontos lépésnek tartja a Németországba irányuló illegális migráció ösztönzésének a visszaszorításához.

A Németországba érkező menekültek továbbra is nagyszámú beáramlása komoly kihívások elé állítja a szövetségi, a tartományi és a helyi önkormányzatokat. Ezért nagyon örülök annak, hogy most sikerült megállapodnunk a szövetségi államok között a menedékkérők ellátásáról szóló törvény szerinti ellátásokban részesülők számára egy fizetési kártya bevezetésének keretfeltételeiről. Ezzel a szövetségi kancellárral a miniszterelnökök legutóbbi konferenciáján született fontos határozatot hajtjuk végre

 – mondta Rhein a hivatala közleménye szerint.

Ez is érdekelheti:  Thürmer Gyula szerint Trianon felülvizsgálatakor csak erre az országra számíthatnánk (videó)

Németországban jelenleg folyamatban lévő menekültügyi eljárásokban részt vevő harmadik országbeli állampolgárok havonta több mint 400 eurót kaphatnak fejenként. Az egyedülálló menedékkérők havi 410 euróra jogosultak. A gyerekek életkoruktól függően 278–364 eurót kapnak.

A migránsoknak az esetek döntő többségében fizetik a szállást, a bérlakások árát is. Minden támogatással és kedvezménnyel együtt egy négytagú család nettó háromezer euró segélyt is kaphat.

A német kormány csaknem ötvenmilliárd eurót különített el a migrációra a költségvetésében, ebben ráadásul még nem szereplenek a társadalombiztosítási rendszer többletköltségei – írta meg a V4NA hírügynökség. Mint írják, a mostani számítások szerint még évi százezer képzett szakmunkás további bevándorlása esetén is veszteséges lenne Németország az elkövetkező években. Ez magában foglalja a migránsok fogadásának, elhelyezésének és nyilvántartásának költségeit, valamint az országba belépő gyermekek és fiatalok iskolai és iskolán kívüli gondozásának költségeit és egyéb szociális kiadásokat.

A kormány ezzel szemben csak tízmilliárd eurót irányozott elő az illegális migráció megfékezésére. Összességében a migrációs tétel együttesen akkora, mint a teljes védelmi költségvetés.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: migránsok Berlinben a Brandenburgi kapunál

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük